Kategorier
Intervjuer Sakprosa Tegneserier

Donald-landet er her

I dag skal det være mulig å finne Donald-landet: Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge i bokhandlene, hvis ikke kan du bestille den på nett, for eksempel fra forlaget, Haugenbok eller Platekompaniet.

E-bok kommer i løpet av måneden, og under kan du lese intervjuene jeg har gjort i Aftenposten, Bergens Tidende og Klassekampen. Og onsdag 31. oktober deltar jeg på Morgenbladet-samtalen i Bergen.

Du kan også høre meg på radio i hele dag: Østlandssendingen kl. 0830, Norgesglasset ca kl. 1430, Kulturhuset ca kl. 1430 og Dagsnytt 18 etter kl. 1830. La oss heller ikke glemme TV 2s Ettermiddagen ca kl 18.

Og i morgen blir det intervju i både nyhetsmagasinet Ny Tid og mannebladet Alfa, slå den!

Pressemeldingen:

Donald Duck er en amerikansk tegneseriefigur som i over 60 år har vært langt mer populær i Norge enn i sitt hjemland. I Donald-landet analyserer Øyvind Holen hvordan og hvorfor Andeby-universet har hatt en massiv påvirkning på det norske samfunnet:

Visste du at det moderne Norges egentlige røtter er å finne i Andeby? Og at også mange av verdiene Norge er tuftet på, stammer fra Donalds univers? Med skråsikre spissformuleringer og munter, bløtkokt analyse ser Øyvind Holen på hvordan Donald Duck & Co har preget utviklingen av Norge fram til i dag, hvor nasjonens samhold står i fare på grunn av synkende opplagstall.

Carl Barks’ mest populære historier om den folkekjære anda spiller en viktig rolle i den åndelige og kulturelle marshallhjelpen fra oversjøs. I Norge har barksismen spilt en større rolle enn marxismen. For den er beviselig – eller? Og kan det være at det i Barks’ historier finnes et felles verdigrunnlag å bygge landet vårt videre på?

I Donald-landet intervjues også donaldistene Fred. Olsen, Thomas Hylland Eriksen, John Christian Elden, Finn-Erik Vinje, Andreas Viestad, Øystein Sørensen, Kristin Clemet, Gert Nygårdshaug, samt sjefdonaldisten Jon Gisle.

Donald-landet har allerede fått mye oppmerksomhet blant norske lesere og donaldister.

Trykk på bildene for større versjon. Aftenposten-saken kan du også lese på nett.

1. Aftenposten 6. oktober, 2012. Popquiz: Hva slags fugl er egentlig Petter Smart?

2. Bergens Tidende 3. oktober 2012.

3. Klassekampen 9. oktober 2012.

Klassekampen mandag 8. oktober 2012. Hva er din favoritt blant Donald-historiene?

5 svar på “Donald-landet er her”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..