Bok om «hverdagstagginga»

Var her gir norsk «hverdagstagging» et ansikt i vrimmelen av fjonge street art-bøker. Her kan du bla i boka.

Norsk «street art» er i vinden: Coffee table-boken Street Art Norway er trykt i 10.000 eksemplarer, bergensbaserte Dolk solgte 250 trykk på under ti minutter, mens Nuart-festivalen i Stavanger åpner lørdag 29. september. All viraken fremprovoserer også handling fra dem som er mer interessert i den «styggere» gatekunsten, som boken Var her: Tagging, graffiti og annen gatekunst i Oslo.

– Jeg har fokusert på den «mindre estetiske» gatekunsten, fordi det er den jeg blir mest fascinert av selv. Jeg synes det er veldig interessant å se mangfoldet i det folk fører opp på vegger og andre overflater. Det er en energi, kraft og spontanitet i det som jeg liker. Mitt utgangspunkt er egentlig at jeg bare har observert og rapportert hva jeg selv ser i gatebildet, forteller Birgit Alm, som både har laget og utgitt boken på Alm Forlag.

Hun har intet imot den «fine» gatekunsten, men synes den er godt nok dekket allerede.

– Det skjer jo mye spennende i Oslo nå om dagen, med gatekunstnere som blant annet dekorerer hele husvegger. Jeg tok en del bilder av verker av kjente gatekunstnere, men måtte bestemme meg for å være tro mot den opprinnelige ideen om en bok om «hverdagstagginga» – eller den mer folkelige gatekunsten.

ALLE FOTO: BIRGIT ALM

Opprinnelig publisert i D2.

Én kommentar

  1. […] på allmennhetens omfavnelse av den spirende gatekunstscenen, og slår i likhet med fotoboka Var her: Tagging, graffiti og annen gatekunst i Oslo (2012) et slag for graffitien som gjerne avfeies som «stygg» og […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: