Dobbel dose Bjørn

Tror du ikke illustratøren og tegneserieskaperen Bjørn Ousland har begått hele to bøker i høst? Husker du forresten disse antiheltene? Sørg også for å kjøpe Solruns saga hvis du er så heldig at du snubler over den i en bruktsjappe.

Først kom den illustrerte dokumentarboken Nansen over Grønland, og siden Bjørn er storebror til polfarer Børge Ousland måtte jeg bare spørre om når Bjørn skal gå på ski over Grønland selv.

– Jeg burde vel gjort det i forhold til researchen, men nå har jeg ingen planer. Men jeg drømmer om å padle på Grønlands østkyst, forteller Ousland.

Høstens andre bok er Penger!, om Fredrik som kjøper seg ny mamma og pappa etter å ha funnet en sekk full av penger. Men hva ville Ousland gjort hvis han fant en slik pengesekk?

– Jeg ville ha reist seks måneder i året og fortsatt å lage billedfortellinger, men ville brukt bedre tid på hver bok. Det ville ha vært deilig å frigjøre seg fra å måtte skrape sammen en årsinntekt på skrive- og tegnearbeidet.

Opprinnelig publisert i D2.

3 kommentar

  1. […] fra det savnede barnebladet Rabbel i boken Palle Puddel: Et hundeliv (No Comprendo Press), mens Bjørn Ousland lar sin bikkjefigur Bisk ta skrittet fra billedbok til tegneserie med Bisk blir redd (Cappelen […]

  2. […] hadde ett av sine mest aktive år siden starten – med lekre utgivelser fra Mette K. Hellenes, Bjørn Ousland, Steffen Kverneland, Knut Nærum, Jens K. Styve og en lang rekke andre. Og sannelig fikk de ikke […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: