Kategorier
Intervjuer Musikk

Maria Solheim er tilbake

In the Deep er Maria Solheims femte album, og hennes første siden 2006s Will There Be Spring. Her er mitt 2002-intervju med henne, da hun var den nest største kvinnelige artisten på sommerens Quartfestival. Les DNs anmeldelse av den nye plata her.

FOTO: UNIVERSAL

Med rundt 250 akkrediterte pressefolk på Quart er det rift om både de store og de små artistene. Maria Solheim hadde tett program i går.

– Hva skal skje nå, Maria?

Klokka er 11.45. Maria Solheim (20) har vært i Kristiansand i tre kvarter, og Geir Henning Hopland i NRKs «Lydverket» er allerede på jakt etter godt stoff.

– Nå skal det konsumeres en farris, tror jeg, svarer Solheim fra sin stol på restaurant Sjøhuset.

Like etter intervjues hun av Dagbladet mens «Lydverket» filmer, NRK Sørlandet venter på tur og Dagsavisen fotograferer.

Forbipasserende tror vel det er David Bowie som sitter der, og ikke en fersk norsk artist som har æren av å åpne Quarts andre dag.

Føling i fjæra
– Jeg startet å lage musikk for min egen del, men nå har jeg skjønt at å være musiker vel så mye handler om kommunikasjon og hele tiden møte nye folk.

Vi fulgte Solheim fram til konsertstart klokka 15.30 i går, og det er ikke bare for henne å ta med seg gitaren og spille noen sanger slik hun er vant til på mindre festivaler som Kjerringøydagene.

– Da bodde jeg på hytte med utedo, men det var fantastisk.

Spesielt da jeg så Halvdan Sivertsen blant publikum.

På Quart er timeplanen av en annen verden. Etter Dagbladet må Maria spille en sang i fjæra for NRK Sørlandet før TVNorges Quart-magasin drar henne med til fjæra på den andre siden av fjorden for å spille enda en sang klokka 14.

– Er det frekt å kaste tyggisen i havet?

Nina Lauritzen i selskapet Head of Promotion styrer det praktiske rundt Solheims festivaljobber. Hun nikker og gir Maria en serviett å pakke tyggisen inn i. Nå har hun en ny single ute, «Richard», og da er det viktig med oppmerksomhet. Andre ganger er det vel så viktig å bremse oppslagene slik at folk ikke går lei.

Festivalliv
– Det er vanskelig for meg å få innblikk i hvordan store stjerner som David Bowie og Gwen Stefani har det. Selv jeg følte det nesten som jeg døde da jeg ga ut min siste plate; det var som å gi bort en del av seg selv. Hvordan er det da for disse menneskene som lever slik hver dag, som så å si har gitt fra seg sitt eget tryne? Men skulle det bli for ille, har jeg kjøpt en stor hatt jeg kan gjemme meg bort i.

Klokka 14 er det lydsjekk i Bendiksbukta, og etter den er det endelig tid for en kort rast i bakken før konserten klokka 15.30.

Men jobben er langt fra gjort etter siste slag på gitarstrengen.

Rett etter venter Radio Ung på intervju, så skal hun intervjues av «Lydverket» kl. 20.45 og så er det tilbake til Skjærgårdsfestivalen samme kveld for ny spillejobb i dag.

– Men jeg skal få med meg Bowie. Men nå gleder jeg mest til DP-festivalen senere i sommer. Jeg skal spille der, men da skal jeg også treffe venner, bo i telt og leve et vanlig festivalliv igjen.

– Det blir helt fantastisk!

Opprinnelig publisert i Dagsavisen 4. juli 2002.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Maria Solheim er tilbake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..