Kelly Clarksons designerrock

Tida flyr, og Kelly Clarkson er allerede her med samleplata Greatest Hits: Chapter One. Det føles som om det var i forgårs at hun tapte mot Kurt Nilsen i historiens første og siste World Idol-konkurranse. Her er mine anmeldelser av hennes andre og tredje album.

Kelly Clarkson
Breakaway
RCA/SonyBMG 2004
4/6

Ashlee Simpson med sangstemme.

Etter furtetrynet hun satte opp da Kurt Nilsen stakk av med World Idol-seieren nyttårsaften 2003, vil American Idol-vinner Kelly Clarkson alltid slite i Norge. Men den lunkne mottagelsen av hennes andre album, som ble sluppet i USA allerede i november i fjor, er ufortjent.

Breakaway er kompetent designerrock i samme gate som Avril Lavigne, Marion Raven og Evanescence, og Texas-sangeren har da også fått hjelp av nettopp Lavigne, Max Martin og Ben Moody og David Hodges fra Evanescence på låtskriver- og produsentsiden.

I motsetning til Ashlee Simpson og diverse andre Idol-deltagere, kan Clarkson virkelig synge, og hun får vist hele Mariah Carey-registeret til fulle i de litt for mange balladene som preger albumet. Hun er best i fengende poprockere som «Since U Been Gone», «Gone» og «Walk Away», hvor hun er på høyde med Marion Raven. Leverer Jorun Stiansen noe i nærheten av dette, bør vi være godt fornøyd.

Kelly Clarkson
My December
RCA/SonyBMG 2007
3/6

Kelly Clarkson rocker hardt og skuffer litt.

Unnskyld, Kurt og Alejandro, men det er mer krutt i American Idol. I løpet av syv sesonger har det gitt oss en prisvinnende countryartist (Carrie Underwood), en bestselgende postgrønsjer (Chris Daughtry), en musikalstjerne (Fantasia Barrino) og en Oscar-vinnende skuespiller (Jennifer Hudson). Men Kelly Clarkson, den første vinneren, er fortsatt størst, med 18 musikkpriser og 8,4 millioner solgte album i USA. Hun har også 20 uker på VG-listen å vise til.

Det er store forventninger til damens tredje album, men nå er tydeligvis tiden inne for å tømme systemet for grums. My December er Clarksons sinte, småbitre og personlige emo/grønsjalbum, med tekster som «tired of everything around me» og låttitler som «Hole» og «Judas».

Det går ikke så bra når Clarkson flørter med programmerte rytmer og Evanescence-aktig drama, men hun redder skuten fra havari med garanterte hits som «Never Again» og de ektefølte balladene «Maybe» og «Sober».

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

2 kommentar

  1. […] i 2003. * Ble verdensberømt da han vant World Idol-konkurransen foran den amerikanske favoritten Kelly Clarkson i januar i år. * Debutalbumet I (2003) har solgt 180 000 på verdensbasis. * A Part of Me slippes […]

  2. […] hun spiller en rolle som rockestjerne. Musikalsk er dette en forvirrende miks av samlebåndspop og designerrock av typen Ashlee Simpson, Avril Lavigne og Venke Knutson. ”First” og et knippe andre låter […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: