Den brune maten

Den brune 70-tallsmaten dras ut av glemmeboka.

Det er ikke bare Petter Schjerven som er opptatt av om kokekunstens nære historie, i Sverige har amatørkokkene Jonas Alvunger, Elin Berg og Petter Inedahl siden 2010 drevet bloggen «Den bruna maten» under navnet Familjen Bruun. Der har de gjenskapt 70-tallsklassikere som glasert ananas, pannekake-kake med fiskefyll og skinkeegg i gelé.

Nå har bloggkollektivet gitt ut boken Den bruna maten: Sanningen om 70-talets kokkonst, som er mindre kjendistung enn Petter Schjervens All mat kommer fra Ungarn, men som heves opp av at hobbykokkene selv har prøvd å gjenskape mange av rettene – og gitt dem karakter. Mer skrekkabinett enn kokebok, men det er mye mathistorie begravd under aspiken her. «En kulturhistorisk odyssé», som de selv sier det.

Opprinnelig publisert i D2.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: