Kategorier
Foto Hiphop Musikk

Trønderrap på utstilling

Trondheim, hvor ble det av deg i hiphopmylderet? Nå har Fremmed Rase, Bad Spit, Gode Ord Dør Sist & Co havna på utstilling på Rockheim. Sjekk noen klassiske trønderrap-utgivelser her.

TFUZZ I GODS, FOTO: KIM RAMBERGHAUG

I 2003 ble både Trondheim og Bergen satt på det norske hiphopkartet med debutalbumene til henholdsvis Fremmed Rase og Spetakkel. Men der bergensscenen har holdt seg i det nasjonale søkelyset, trakk trønderrapen seg raskt ned i undergrunnen igjen.

Frem til 28. februar viser fotograf Kim Ramberghaug frem sine bilder av trønderske raphelter som Fremmed Rase, Bad Spit og Gode Ord Dør Sist (GODS) i utstillingen «Style and Content» på Rockheim Galleri. Trond «Tfuzz» Wiger (bildet) var med å starte GODS allerede i 1995, og duoen slipper annetalbumet Svart jord samtidig som utstillinge nåpner.

– Det er vel ingen hemmelighet at bergensscenen fikk et større nasjonalt gjennomslag? Hva tror du er grunnen til at scenen fortsatt føles som et lokalt fenomen?

– Som fotograf er det vanskelig å svare på det spørsmålet, men: Alt som lages overalt er jo i utgangspunktet lokalt, også i Trøndelag. Og av og til så blir det lokale globalt, kjent trondheimseksempel: Stargate. Jeg er usikker på om det nasjonale i et lite land som Norge er en veldig viktig målestokk? Hiphop er jo en veldig lokal kultur, så det nasjonale er  kanskje ikke så relevant? Jeg er usikker, spekulerer Ramberghaug, og fortsetter:

– Kanskje ble det lokale miljøet “for bra” også – det var nok feedback å få fra det lokale publikumet? Uansett, det kan virker som presset i Trondheim er på å “keep it real” mer enn å nå ut nasionalt – popen har tradisjonelt ikke stått så sterkt i byen, heller ikke innenfor andre sjangre.

KRITTKVIT KRITIKK aka CHIPMASTA, FOTO: KIM RAMBERGHAUG

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Trønderrap på utstilling”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..