Kategorier
Sakprosa Tegneserier

Donald-landet i pressen – fra P1 til FHM

Ting har skjedd i Donald-landet siden siste bloggoppdatering.

Hør meg i «God helg» på NRK P1 søndag 6. januar mellom kl. 07 og 08, eller les siste oppsummering av diverse anmeldelser og omtaler, hvis det blir for tidlig på morgenen for deg.
DOnald-Dagbl2

1. Anmeldt i Stavanger Aftenblad.
«
Donald-landet virker glimrende som mimring om de gode Donald-historiene. Dessuten har den innsiktsfulle analyser av Carl Barks‘ liv og virke. En finfin julegave til alle donaldister,» konkluderer anmelder Gunnar Gran i Stavanger Aftenblad. Les hele anmeldelsen her.

Dagbladet-donald

2. Kronikk og omtale i Dagbladet.
Siden Dagbladet ikke så ut til å ville skrive noe om boka mi, fikk jeg gjøre det selv – i form av kronikken «Anda som formet Norge». Dagen etter fulgte Fredrik Wandrup opp med artikkelen «Trodde du Gerhardsen og Gro skapte det moderne Norge?».

Nå er det snart bare VG som ikke har skrevet om boka.

620

3. Jeg kårer Andebys ti mest sexy damer i nyttårsnummeret av FHM.
De politisk korrekte pysene i FHM-redaksjonen fjerna min rangering av Andebys heiteste ender og andre kvinnfolk, men jeg kan røpe at Madame Trippel-X toppet lista.

Jeg legger hele lista ut på bloggen seinere i år, men i mellomtiden får du sjekke ut blekka for å finne ut hvem de ni andre damene på lista er.

4. Seriemord om Donald-landet.
Oslo Comics Expo arrangerte Donald-seriemord på Surrond torsdag 6. desember, med undertegnede, sosialANDtropolog Thomas Hylland Eriksen, Flu Hartberg og Dongery-gründer/Donald Duck & Co-redaktør Marius Molaug. Hør seansen som podcast her, eller les Serienetts oppsummering her.

dittOslo.no gjorde også et intervju i sakens anledning, som kan leses her.

Hele seansen skal etter hvert bli tilgjengelig som gratis podcast, men i mellomtiden kan du sjekke ut tidligere Seriemord her.

[Edit: Podcasten er tilgjengelig nå, både hos iTunes og her.]

donald-blogg

5. Litt bloggkjærlighet.
«Dette er en bok jeg vil anbefale på det varmeste til alle som har et forhold til Donald Duck (og hvem har ikke det?). Den er også et meget godt julegavetips, for dette er litteratur som egner seg for stille romjulstimer med nøtter, klementiner og fyr i ovnen,» skriver Annebloggen om Donald-landet. Les hele omtalen her.

6. Prosessen bak omslaget.
Bokcoveret til Tore Strand Olsen har fått mye fortjent skryt, og her forteller han om idéprosessen og opphavsrettsproblematikken som ligger bak det ferdige resultatet.

Eksempelet over var nok min favoritt, men det fikk vi ikke lov til å bruke.

Polen2

7. Polsk artikkel om norske tegneserier.
Både jeg og Donald er nevnt i denne polske artikkelen om norske tegneserier, men jeg er redd det ikke handler om Donald-landet. Trolig dreier det seg om forordet jeg skreiv til Arild Midthuns første bok i Walt Disney’s Hall of Fame-serien.

Noen som kan polsk, som kan oversette?

Polen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..