Kategorier
Tv

Boss: Den allmektige ordføreren

Glem Homeland 2 og Forbrytelsen III, det er Kelsey Grammer i Boss du burde ha sett i høst. Nå er dvd-en her.

I høst har ordførere som misbruker sin stilling vært et brennhett tema, men ingen har vært like nådeløse som Chicago-ordfører Tom Kane i tv-serien Boss. Første sesong er allerede vist på C More og TVNorge-kanalen Vox, men etternølere anbefales å oppsøke den ferske dvd-utgivelsen av disse åtte første episodene.

Kelsey Grammer, best kjent som nevrotisk psykiater fra komiseriene Cheers og Frasier, gjør kanskje sitt livs rolle, og vant fortjent årets Golden Globe-pris for beste skuespiller i en tv-serie. Premisset for Boss er såre enkelt: Den maktkåte ordføreren rammes av den uhelbredelige demenssykdommen DLB (Demens med Lewy Bodies), som kan minne om Alzheimer, og fører til svekket oppmerksomhet og hukommelse, samt hallusinasjoner. Ikke helt ideelt for ordføreren i USAs tredje største by, men Kane velger å holde sykdommen hemmelig, samtidig som han får det travelt med å fullføre sitt politiske testament.

Resultatet er et bekmørkt politisk drama, som burde passe perfekt for fans av Presidenten og The Wire. Serien er skapt av iranskamerikanske Farhad Safinia, som tidligere var best kjent for å ha skrevet filmen Apocalypto sammen med Mel Gibson. Andre sesong er snart ferdig på betalkanalen C More, mens Vox følger etter i september.

Uheldigvis har Starz bestemt seg for at det ikke blir noen sesong tre, så da er det bare å krysse fingrene for at historien kan rundes av i form av en tv-film eller miniserie. Men det skjedde aldri med Deadwood, så jeg er redd også Boss er historie.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..