Kategorier
Elektronika Musikk

Kjølig pop med Broadcast

Trish Keenan fra Broadcast døde 14. januar 2011, bare 42 år gammel. Bandets siste album er nettopp utgitt, et soundtrack til filmen Berberian Sound Studio. Jeg var nok i overkant skeptisk til andrealbumet Haha Sound. Her er anmeldelsen.

Broadcast
Haha Sound
Warp Records/VME
3/6

”Broadcast er fortsatt min favorittgruppe”, skriver Bob Stanley i det svært rosende presseskrivet som følger med elektronikatrioens oppfølger til 2000-debuten The Noise Made by People.

Stanley er best kjent som en tredel av Saint Etienne, og det er ikke rart han har falt for Broadcasts svevende popmelodier, elegante elektronikastemninger, eteriske kvinnevokal, forsiktige skurr og intellektuelle innstilling til kjølig popmusikk. Her refereres det til filmskaperen Milos Forman, dadaisten Hans Richter, komponisten Carl Orff, jazzmusikeren Basil Kirchin, franske chanteuser og det legendariske eksperimentelle rockebandet United States of America – og det er bare i ett av avsnittene fra presseskrivet.

Haha Sound krever en del av sine lyttere, men klarer ikke helt å oppfylle sine store pretensjoner – men høres mer ut som en blanding av Saint Etienne og Stereolab med Warp-kontrakt. Det blir hakket for kjølig og kjedelig i lengden for meg, og jeg savner humoren og de mer umiddelbare popblinkene Stereolab og Saint Etienne treffer på sitt beste.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..