Kategorier
Mat Sakprosa

Etter tacofredagen

Lei av fredagstaco og lørdagspizza, men sliter med kresne unger? Jørgen O. Grann prøver å hjelpe.

Den norske helgekosen hviler på en seng av smeltet ost og stekt kjøttdeig, men med kokeboken Digg på fredag vil trebarnspappa Jørgen O. Grann vise både unger og tacoleie foreldre at det finnes mer å velge mellom enn fredagstaco og lørdagspizza.

Selv om det også er god plass til variasjoner over klassikerne, for med laksetaco, quesedillas med kylling og svarte bønner, vegetartostadas og meksikansk ris kan man holde seg i Mexico i flere måneder.

Men når metningspunktet for sterk chilisaus er nådd, viser Grann veien videre: Hva med hjemmelaget ostepop, frityrstekt sjømat, grønn curry eller thaipizza? Ja, Grann foreslår til og med å vekke liv i fonduegryten igjen. Og hvorfor ikke? Dagens tenåringer kan kjapt falle for en klassisk ostefondue, det er ikke så lang vei fra lørdagspizza til å dytte biter av hvitt brød ned i smeltet ost.

Opprinnelig publisert i D2.

Bonus: Er dette innafor eller utafor grensene for god sitatskikk? En helside med sitater hentet rett fra min D2-sak om taco. Trykk på bildet for større versjon.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..