Kategorier
metal Musikk

Cult of Luna: En svensk tungvekter

Det svenske metalbandet Cult of Luna gir 25. januar ut albumet Vertikal, og 27. februar spiller de på Parkteatret i Oslo. Her er min anmeldelse av 2003s The Beyond.

Cult Of Luna
The Beyond
Earache/MNW 2003
5/6

Med sitt andre album har Umeå-bandet Cult Of Luna skapt et av 2003s tyngste, mørkeste og mest krevende album. Tar du tid til å begi deg ned på dypet sammen med disse svenskene, er belønningen mektig.

Kjernen i sekstetten springer ut fra hardcorebandet Eclipse, noe som kan høres i musikk, sang og de til tider politiske tekstene – selv om musikken ubestridelig er metal av det tyngste og seigeste slaget. Vokalist Klas Rydberg er en smarting som har studert økonomisk historie, filosofi og internasjonal politikk, og referer gjerne til både Noam Chomsky, Benjamin Franklin og George Orwell.

Nettopp Orwells dystopiske futurisme går som en rød tråd gjennom The Beyond, som ifølge bandet er et forsøk på å gjenskape den mørke stemningen i science fiction-filmer som Blade RunnerTerminator og Aliens. Resultatet er et nattsvart, blytungt og dystert album som bør treffe fans av Isis, The God Machine, Mastodon og Neurosis i hjerterota.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Cult of Luna: En svensk tungvekter”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..