Kategorier
Foto Kunst

Japanfoto på Grafill

Fram til lørdag 23. mars blir det salgsutstilling til inntekt for det katastroferammede Nordøst-Japan på Grafill. Fire japanske fotografer deltar.


For to år siden arrangerte Støttegruppen for Nordøst-Japan en suksessfull plakatutstilling på DogA, til inntekt for gjenoppbyggingen etter jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan i mars 2011. Nå er gruppen tilbake med salgsutstillingen «Sowing Seeds», viet bildene til fire japanske fotografer tilknyttet støtteorganisasjonen Takaramono. Deres fotografier fra katastrofeområdet vises i galleriet Grafill R21 i Oslo frem til og med lørdag 23. mars.

– I dag er mange, inkludert meg selv, i ferd med å glemme hva som skjedde for to år siden, men vi synes det er viktig å fortsette å minne om katastrofen, siden det vil ta minst ti år før alt er som før igjen, forteller arrangør Rico Iriyama.

Bonus: Notisen «Plakater for Japan» (2011)

«Omoiyari» er japansk for «tenker på deg», og dessuten tema for plakatutstillingen «Posters for Japan: 100 ting til ettertanke». De 100 plakatene kan ses på DogA i Oslo fredag 20. og lørdag 21. mai 2011, og alle kan kjøpes fra arrangøren, Støttegruppen for Nordøst-Japan. Alle inntekter går til gjenoppbygging etter jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan i mars.
– Vi har vært mentalt utslitt siden 11. mars, og så at det var mange andre japanere som følte det samme, og ønsket å gjøre noe for Japan. Så det ble mange som sympatiserte med ideen vår om en støtteutstilling, forteller Rico Iriyama ved designkontoret Anti, som fikk ideen til utstillingen sammen med arkitekten Naofumi Namba fra Space Group.
Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..