Kategorier
Journalistikk Tullball

The JBB Awards 2012

Fagjuryen og folket har talt. Dette er 2012s aller beste bylines.

Etter dette melder Jævla bra byline overgang fra bloggen til Facebook, så lik oss her hvis du vil følge bylineåret 2013.

Rangeringen er basert på en fagjury utgått av JBB-redaksjonen, kombinert med antallet tomler opp fra folket på Facebook-siden.

Flere gamle bylines her.

1. Tore Bruland i Rogalands avis.
Folkets favoritt! Det skulle ikke mer til enn én gigantisk ølboks og én liten journalist for å ta innersvingen på de enorme bylineressursene til de store osloavisene. Seieren er i boks!

Jævla bra byline!

Bruland druknet opprinnelig litt i jubileumsmarkeringen av JBB-post nummer 50, som du finner her.

Bjurstrøm

2. Tidligere arbeidsminister Hanne Inger Bjurstrøm i Klassekampen.
Hvem sier at du må være journalist for å få en jævla bra byline? Her har daværende arbeidsminister Hanne Bjurstrøm fått drahjelp av Klassekampen, og et i utgangspunktet grått og hverdagslig bylinebilde bortgjemt på debattsidene seiler helt opp til sølvplass på JBB-pallen.

Julius
3. Trude Lorentzen i Dagbladet.
Apropos desken, slik gikk det da nettdesken i Dagbladet gravde fram det mest klikkvennlige i Trude Lorentzens store Magasinet-reportasje om riksapen Julius. «Det skal sies at det er umulig ikke å la seg positivt påvirke av tittelen,» het det i fagjuryen. Snus

4. Peder Ottosen i Dagbladet.
Og apropos nettdesken: Dagbladet.no har en egen evne til å gi sine egne journalister viktige roller i sakene som publiseres. Hele fire Dagbladet-reportere måtte til for å få denne sterke historien på trykk. Men hvor var videojournalisten?

5. Prispolitiet i VG
Som en fra folkedypet sa på Facebook: «Og jeg som trodde falske politiuniformer ble litt upassende sånn ca i slutten av juli 2011». Flere prispolitibylines her.

6. Kristin Solberg i Aftenposten.
Aftenposten har vært ansvarlige for mange pussigheter i JBB-historien, men det var denne klassiske varianten som førte til topp ti-plassering i 2012. Mer her.

7. Elisabeth Skarsbø Moen i VG.
Etter én dags walraffing kunne VGs debattredaktør avsløre at man skaper en viss oppsikt hvis man tramper rundt foran Stortinget i niqab, med både en fotograf og en avistegner på slep. Det ble i alle fall en jævla bra byline.

8. Martin Thronsen i FHM.
Den harde veien mot stram mage gjorde ikke bare FHM-redaktør Martin Thronsen om til rikskjendisen «Sixpack-mannen», det ga ham også en åttendeplass i JBB Awards 2012. Mer om Sixpack-mannen her og her.

kk13-e1334927124963

9. Silje Pedersen i KK.
KKs moteredaktør kjempet en hard kamp mot VGs Minmote-leder Sonia Vold i kampen om oppmerksomheten gjennom 2012, men til syvende og sist var det fraværet av Minmote-Sonia over hele VG-forsida som gjorde at Silje Pedersen trakk det lengste strået i moteduellen. Saken? «Den perfekte jeansen til din kropp».

AriBehn

10. Ari Behn i VG Helg.
Det bør lages grafer over forholdet mellom magasinredaktørers glede over å skaffe seg en kjendisspaltist og den falmende gløden etter hvert som spaltene ramler inn i innboksen. Ingen slo uansett VG Helgs glede over å få Ari Behn som spaltist i fjor, den var så overstrømmende at redaktøren ryddet utbrettsoppslaget på aller første nummer av det nyoppussede lørdagsmagasinet til tidenes mest ambisiøse bylinebilde – der både pupper og peniser var blant ingrediensene.

Det holdt til nominasjon, men tiendeplass må uansett regnes som en skuffelse. Hvilket betyr at det er mulig å prøve for hardt, også når det gjelder jævla bra bylines.

gordon2

Bonus: Skuffet VG-journalist.
Apropos: VGs Gordon A. Andersen kunne ikke skjule skuffelsen da han innså at han ikke var blant årets ti nominerte. Derfor, en aldri så liten trøstepremie.

Jævla bra byline, Gordon!

Gordon

Hadde Andersen tatovert  VG-logoen istedenfor «family first», hadde det nok endt med nominering. Men dette er altså en tatovering som signaliserer at familien går foran arbeidsgiveren, mens Jævla bra byline i hovedsak handler om de som ofrer absolutt alt – helse, familie, kjærlighet, respekt og god smak –  for jobben.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “The JBB Awards 2012”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..