Kategorier
Hiphop Musikk

Da The Black Eyed Peas ble masete

Det var en gang at The Black Eyed Peas var en lovende hiphopgruppe, og will.i.am er fortsatt en strålende produsent med flere fine soloplater bak seg. Men med årets #willpower tipper også solokarrieren over i masepopen.

Gjennombruddet Elephunk (2003) hadde flotte singler som «Let’s Get It Started», «Shut Up» og «Where is the Love», men med Monkey Business (2005) var det ikke noe moro lengre.

Men sjekk ut Behind the Front (1998) og Bridging the Gap (2000), som viser at et annet Black Eyed Peas er mulig. Og ikke glem will.i.ams Must Be 21 (2003).

The Black Eyed Peas
Monkey Business
A&M Records/Interscope/Universal 2005
3/6

Som en Fugees-gjenforening uten Lauryn Hill.

Før Elephunk var The Black Eyed Peas et delvis vellykket forsøk på å føre arven etter A Tribe Called Quest og Fugees videre. ”Where Is The Love?”, ”Shut Up” og ”Let’s Get Started” gjorde dem til globale popstjerner, og nå vil de befeste posisjonen med hjelp fra James Brown, Sting, Justin Timberlake, John Legend og Jack Johnson.

Will.i.am er gruppens Wyclef Jean, en grei rapper og oppfinnsom produsent som suger næring fra hele popfeltet. På Monkey Business høres ekko fra The Prodigy, eurodance, elektroclash, latinopop, reggaeton og surfrock (åpningssporet sampler Dick Dales ”Misirlou”), men sjekk heller ut hans undervurderte soloplate Must Be 21 (2003) – for øvrig en av de første platene som slapp til John Legend som hovedperson.

Men om will.i.am er Wyclef Jean er resten av gjengen Pras (Fergie er mer Anastacia enn Lauryn Hill), for med unntak av potensielle hits som ”Don’t Phunk With My Heart”, ”Dum Diddly” og ”Disco Club” blir dette en heller masete time med hippop.

Sjekk ut disse videoene fra før gjennombruddet.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Da The Black Eyed Peas ble masete”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..