Kategorier
Musikk R&B

Hvor ble det av Destiny’s Child-jentene?

Jeg har skrevet om Beyoncé i morgendagens D2, i anledning konserten hennes i Telenor Arena tirsdag 28. mai.

I tillegg til Mrs. Carter holder Kelly Rowland definitivt koken som soloartist, men hvor blei det av de andre jentene i Destiny’s Child?

Mer om hvordan Destiny’s Child store gjennombrudd blei mottatt i Norge her. Og sjekk ut spillelista til morgendagens Beyoncé-sak hos Wimp.

Jentegruppa Girl’s Tyme, som skifta navn til Destiny’s Child da de skreiv kontrakt med Columbia: LeToya Luckett, LaTavia Roberson, Beyoncé Knowles og Kelly Rowland.

I 1990 ble Beyoncé Knowles en av seks jenter som ble plukket ut som medlemmer i gruppa Girl’s Tyme, men da faren Matthew tok over som manager tuppet han ut Ashley Támar Davis og søstrene Nikki og Nina Taylor ut av gruppa.

Taylor-søstrene har vi hørt lite av siden, men Davis ble tatt under vingene til Prince som artisten Támar. Dessverre ble verken debutalbumet Milk & Honey eller oppfølgeren Juz Do It utgitt, men hun albumdebuterte omsider med My Name is Támar i 2011.

Deretter skifta Girl’s Tyme navn til Something Fresh, Cliché, the Dolls og Destiny, før de endte opp med Destiny’s Child, og skreiv platekontrakt med Columbia Records i 1996.

Nå besto gruppa av Beyoncé, Kelly Rowland, LaTavia Roberson og LeToya Luckett.

I 1999 prøvde Roberson og Luckett å bytte ut Matthew Knowles som manager, men det endte isteden med at de ble erstattet av Michelle Williams og Farrah Franklin.

Roberson har ikke lyktes med sine forsøk på en ny musikkarriere, og har i hovedsak jobbet som modell siden.

Luckett har derimot gitt ut soloplatene LeToya og Lady Love, og skal gi ut tredjealbumet Life, Love & Music i år. Du har kanskje også hørt noen av hennes mange samarbeid med rappere som Webbie, Slim Thug, Bun B og Gucci Mane.

Farrah Franklin holdt bare ut i Destiny’s Child i seks måneder, og rakk bare å være med på noen få videoer, konserter og innspillinger. Siden har hun strevd med å få seg en karriere som artist og skuespiller. Hun har spilt i en håndfull filmer og skal ha spilt inn et soloalbum, men det er ikke utgitt.

Hva så med Michelle Williams? Hun holdt ut i Destiny’s Child, og er med på årets nye låt, «Nuclear». Som soloartist ga hun ut to gospelinspirerte plater, Heart to Yours (2002) og Do You Know (2004), mens Unexpected (2008) var et forsøk på å finne tilbake til hitlistene.

Bonus: BT-anmeldelse av Michelle Williams.

Michelle Williams
Do You Know
Music World Music/Columbia/Sony Urban Music 2004
3/6

Den minst synlige i Destiny’s Child er mest fornøyd i selskap med Jesus.

Michelle Williams ble hentet inn til Destiny’s Child etter at Beyoncé Knowles og hennes manager-far Matthew sparket ut LaTavia Roberson og LeToya Luckett (hvor ble de av?) etter gjennombruddsplaten The Writing’s on the Wall fra 1999. Williams debuterte på ”Independent Women Part I”, men forblir den mest anonyme i trioen.

Samtidig var hun først ute med soloplate, og Heart to Yours vant faktisk en Mobo-pris for beste gospelplate i 2002. Årets oppfølger fortsetter i samme spor: Gospelpop, 80-tallsinspirert r&b og noen snille klubblåter. Pappa Knowles og søstrene Beyoncé og Solange har fingre i produksjonen, og resultatet er sympatisk – men blekt. Og Michelle Williams blir i overkant snill for norske ører uvant med amerikanske gospeltradisjoner.

”I need you Jesus, I need you Lord”, synger hun, men vi klarer oss fint uten ”Do You Know”.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Hvor ble det av Destiny’s Child-jentene?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..