Kategorier
Mat metal Musikk

Et hint av metal

Glem ølboksen, nå skal du lytte til Slayer, Motörhead og AC/DC med et glass av bandenes egen vin i neven.

«Rockemusikere bør jo snart gå lei av å drikke Jack Daniels,» sa Sigurd Wongraven i metalbandet Satyricon til Adresseavisen ifjor, men det er nettopp vin som er den nye vinen i rockens hardeste divisjoner.

Det er nå blitt så mange metalliske vinlanseringer at man kan følge utviklingen på nettsiden Metal-and-wine.com. Her får du vite at Slayers «Reign in Blood Red – Cabernet Sauvignon» fortsatt kan fås i en spesialdesignet likkiste, på tross av grunnlegger Jeff Hannemans nylige dødsfall, at AC/DC-vinen «Hells Bells» er en tørr Sauvignon-hvitvin, mens rødvinselskere kan gå for shirazen «Back in Black».

De finske gothrockerne Nightwish går selvsagt går selvsagt for en mørk, spansk rødvin, døpt «Imaginaerum», mens Jack Daniels-elskeren over alle, Lemmy Kilmister i Motörhead, overraskende har lansert «Motörhead Rosé», i tillegg til rødvin, øl og vodka. Men så har da Lemmy alltid vært opptatt av å tilfredsstille kvinnene.

Kiss, Blind Guardian og Amon Amarth er også med på leken, samt de ikke like hardtrockende Pink Floyd, The Rolling Stones, Grateful Dead, The Police og Sting, som selvsagt fronter økologisk vin som har fått navn etter låter som «When We Dance» og «Sister Moon».

– AC/DC, Motörhead og Slayer er våre bestselgere, mens Pink Floyd også går bra. Ingen store overraskelser, altså, men Iron Maidens kommende «Trooper Beer» vil bli «the Killer», forteller Michael B. Spreckelmeyer i Metal and Wine.

Men da herrebladet Maxim anmeldte metalvin i høst, var det progmetalbandet Tool som stakk av med gullmedaljen med deres «Caduceus Sancha»-rødvin.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..