Kategorier
Musikk reggae

Galehus på Jæger i kveld

I kveld feirer tirsdagsklubben Jøger på Jæger to år, og slår på stortromma med både Raggabalder og Jamaicas Ward 21, oppkalt etter et mentalsykehus i Kingston. Jeg anmeldte debutalbumet i 2001, og ga det en blank sekser.

Fun fact: Jeg har lagt dj-karrieren på hylla for lengst, men i fjor høst gjorde jeg et steinhardt dancehall-sett på nettopp Jøger på Jæger – tror til og med jeg spilte Ward 21 – i anledning ettårsdagen til Jubel.fm. Det ryktes om reprise til høsten, så følg med.

Ward 21
Mentally Disturbed
Greensleeves/MNW 2001
6/6

75 minutter med knalltøff gangstareggae.

Hva skal en si om refrenget Kunley McCarthy kommer opp med i «The Illness»? «Headache, bellyache, vomit and arthritis / Fever, flu and polymilitis / Diarrhea, cancer, searching for the answer / 187 in a Mitsubishi Lancer». Sykt? Ja. Moralsk forkastelig? Kanskje, men Mentally Disturbed er en vanvittig underholdende plate.

Under kyndig veiledning av Jamaicas digitale musikkonge, King Jammy, har kvartetten laget en intens og oppfinnsom miks av moderne dancehall og hiphop. Og over minimalistiske rytmeskisser med enkle, men virkningsfulle detaljer viser vokalistene en rytme- og rimkontroll som bør få de fleste amerikanske rappere til å skjelve i buksene.

Høydepunkter: «President of Hoochie Land», «Last Night», «Jealousy», «Haters», «Anything-A-Anything», «Going Going Gone», «Ma Doggs» og en drøss andre.

Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Galehus på Jæger i kveld”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..