Kategorier
Hiphop Musikk Sakprosa

Hiphop oversatt til dansk

Endelig fikk jeg klørne i de danske oversettelsene av Hiphop: Graffiti * rap * breaking * DJ-ing og Faktaløve: Hiphop, og de er blitt riktig så fine.

Spesielt førstnevnte er lekkert tilpasset danske forhold, og er du nysgjerrig på nabolandets hiphophistorie er den absolutt blitt verdt å sjekke ut – til og med om du har den norske originalen fra før.

Danmark

Bøkene er nemlig ikke bare oversatt, men også bearbeidet og tilrettelagt til danske forhold av Laurits Bejder Klausen fra den danske hiphopgruppa Flødeklinikken. Det vil si at det bare er overskriften igjen av kapittelet «Fra ungdomsklub til hitlisterne», mens også alle intervjuene er byttet ut med danske hiphophelter.

Det vil i praksis si at boka rommer to sider lange intervjuer med DJ Peter Plus fra Flødeklinikken, electric boogie-danseren Steen Koerner, beatboxeren, rapperen og sangeren Nappion, graffitimaleren Name 1, rapperne Pede B, Karen Mukupa (en av Danmarks første kvinnelige rappere) og Per Vers (som du kanskje husker fra gjestevers med Gatas Parlament og Side Brok), produsentduoen Pitchshifters og Eloq, mannen bak plateselskapet Cheff Records, som har gitt ut brennhete navn som Kidd, Klumben og TopGunn.

Boka er allerede blitt anmeldt to steder, av Æseløre og Bogvægten. Anmeldelsen fra sistnevnte ble også trykket i gratisavisa 24 Timer.

24Timer

Følg forresten med på Jubel.fm for siste nytt om dansk hiphop, sett gjennom norske briller. Se nederst på sida for noen ferske eksempler.

De danske utgavene kan kjøpes her og her.

Danmark2

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Hiphop oversatt til dansk”

[…] Ellers er den danske utgaven snart utsolgt, det er bare 50-60 eksemplarer igjen av førsteopplaget, så Turbine går svanger med planer om nytt opplag. Den danske utgaven er bearbeidet til hjemlige forhold, som i praksis betyr at den rommer mye stoff om dansk hiphophistorie og flere intervjuer med danske hiphopere. Mer om det her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..