Kategorier
Film Musikk reggae

Karibia rundt på 50 år

Er dette en dokumentarfilm med 40 låter på soundtracket? Eller er det en samleplate med en to timer lang dokumentar som bonus? Svaret er så klart «ja takk, begge deler».

Det er godt mulig at Mirror To The Soul: Music Culture and Identity in the Caribbean 1920–72 er den mest ambisiøse arkeologiske samleplata siden 2001s Strut-utgivelse Nigeria 70: The Definitive Story of 1970’s Funky Lagos.

Filmen er basert på arkivet til filmavisen British Pathé, totalt 60 kortfilmer om begivenheter og hverdagsliv på de karibiske øyene gjennom seks tiår. En av fortellerstemmene anslår at ni tonn sukkerrør gir sukker for 250.000 kopper te, og prosjektet graver videre i denne utvekslingen av råvarer, mennesker og kultur mellom Storbritannia og statene rundt Det karibiske hav.

Ikke minst musikk, for med på kjøpet følger 40 sanger du neppe har hørt før, fra reggae og mambo til mento, calypso, zouk, latinjazz og andre karibiske sjangre.

– Jeg syntes det var en fascinerende idé, å se hvordan britene presenterte disse fremmede kulturene – og slik se ett lands verdier gjennom hvordan det presenterer andres, sier hjernen bak prosjektet, Soul Jazz-grunnlegger Stuart Baker, til The Guardian.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..