Kategorier
Musikk

KT Tunstalls debutalbum

Den skotsk-kinesiske singer/songwriteren KT Tunstall er tilbake med sitt fjerde album, Invisible Empire // Crescent Moon. Her er min anmeldelse av hennes 2004-debut.

KT Tunstall
Eye to the Telescope
Relentless/Virgin/EMI
4/6

Tiltalende, men sprikende singer/songwriter-debut.

Det er hard kamp om rampelyset i singer/songwriter-land (noen som husker Gemma Hayes og Paddy Casey?), men karrieren til skotsk-kinesiske Katie Tunstall er nå i ferd med å ta av som en rakett.

Da rapperen Nas avlyste en opptreden på talkshowet Later…with Jools Holland fikk Tunstall sjansen, og i motsetning til Maria Mena hos David Letterman fikk hun full klaff med dynamittlåten ”Black Horse and the Cherry Tree”.

Debutalbumet har allerede passert 100 000 i hjemlandet. Det er spilt inn med veteranen Steve Osborne (U2, New Order) bak spakene, og det er både tiltalende, proft og noe sprikende.

Det ene øyeblikket er Tunstall rå som en PJ Harvey, så er hun myk og tilbakelent som en Norah Jones, før hun igjen blir radiovennlig som en Dido.

”I’ll go where I like, I’ll know where I want to be,” synger hun, og det er naturlig at et debutalbum preges av artistens jakt etter egen identitet. Dette er musikk som favner et bredt publikum, og som viser at KT Tunstall har en lang karriere foran seg.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..