Kategorier
Tegneserier

Radio Gaga-boka er her

Gratulerer til Øyvind «Flis» Sagåsen, som mandag 26. august gir ut Den store Radio Gaga bok-boka! (nei, jeg skjønner ikke helt tittelen).

Stripeserien har bedret seg kraftig siden debuten, og står i dag fram som en av de absolutt bedre humorseriene som tråkker i fotsporene til Frode Øverlis Pondus. Her er min noe lunkne anmeldelse av albumdebuten fra 2005.

Øyvind ”Flis” Sagåsen
Radio Gaga: Stille før sending!
Egmont Serieforlaget 2005
3/6

Stripeserie malt med for bred pensel.

Øyvind Sagåsen fra Odda, alias Flis, er en av sliterne i seriebransjen. Siden 1989 har han drevet Norsk Seriebyrå sammen med sambygdingen Kristian B. Walters (”Pervo-Kris”), og levert en mengde serier og vitsetegninger til Pyton, Norsk Mad, Geek, Stupido og mange aviser. Radio Gaga er hans første avisserie siden 1991s Brannkorpset.

Problemet er at Sagåsen ikke er like frekk som Frode Øverli, men har beholdt overdrivelsene fra Pyton-tiden – slik at figurene blir for karikerte og klisjéfylte. Børre er for dum, mens Brita er for desperat. Og så videre.

Radio Gaga er i nærheten av noe relevant, og det skal ikke store grep til før den blir bra. Sagåsen er en proff serieskaper, og i ”Yrkesvalg for dyslektikere” fra salige Gorilla viste han også hvor morsom han kan være. Radio Gaga er derimot ikke like morsom, og foreløpig bare et greit alternativ til aviser som ikke har tilgang til Pondus.

gaga

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Radio Gaga-boka er her”

Takk for gratulasjoner. Den mystiske tittelen er basert på en meta-gag hvor spesialhistorien i boka handler om en journalist som får innpass i redaksjonen i noen dager for å lage en Radio Gaga-bok. Bok i boka, med andre ord. Pluss at det er obskønt mye høner spredd utover sidene, da. Bok-boook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..