Kategorier
Journalistikk Tullball

JBB-skryt i BT

Jævla bra byline får skryt av Hans Petter Sjøli, i hans faste søndagsspalte i Bergens Tidende.

Hyggelig, og hvis du savner JBB på bloggen er det fordi prosjektet har meldt overgang til Facebook. Klassiske JBB-poster finner du her.

TV2


Sjøli skriver blant annet: «Et av de morsomste prosjektene i bloggsfæren de siste årene er journalisten Øyvind Holens ‘Jævla bra byline’. Det er en side, primært rettet inn mot mediebransjen selv, som tar et nådeløst oppgjør med selvsentrerte journalister og mediefolk, som pryder artiklene sine med bilder av seg selv.

En av de svært mange verstingene på feltet er TV 2. Kanalen kjører frem medarbeiderne sine i alle sammenhenger, ikke minst i sine egne programmer, især med pludre- og kniseshowet ‘Senkveld’, som nå for tiden er en slags egenreklame ispedd populærmusikalske innslag og sløve haldenske blødmer.»

Les hele teksten på Sjølis blogg.

Hyggelig sagt, men det er faktisk ikke slik at TV 2 er en gjenganger. Sant nok, det dukker opp en og annen nyhetssjournalist på JBB, men i det store og det hele lar jeg tv-mediet slippe unna med all selvpromoteringen, og konsentrerer meg heller om print og nett.

Dels fordi det ligger i tv-mediets natur å fronte sine journalister og programledere, men dels fordi egenreklamen er så skamløst selvopptatt at all motstand føles nytteløst. Sjekk ut Senkveld eller God kveld Norge en gang selv, og tell andelen TV 2-relaterte innslag opp mot andre nyheter.

I sommer blei jeg oppriktig overrasket over at TV 2-nyhetene kjørte en sak om Lars Monsen-programmet Ingen grenser, men jeg blei ikke så overrasket da det viste seg at nyheten var at TV 2 hadde overtatt konseptet.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..