Kategorier
Musikk

Kari Rueslåtten vender tilbake

Mandag 9. september vender Kari Rueslåtten tilbake med singelen «Why So Lonely», etter en åtte års pause fra musikken. Hun ble først kjent som trolsk vokalist i metalbandet The 3rd and the Mortal, og låta ble opprinnelig gitt ut i 1994.

Rueslåtten gikk solo i 1997, men jeg var ikke så imponert over andrealbumet, Mesmerized. Her er min lunke anmeldelse.

Kari Rueslåtten
Mesmerized
Columbia/Sony 1998
3/6

Kari Rueslåttens andre soloplate har noe likegyldig og dovent over seg. Hennes flotte stemme er ikke i nærheten av å sette klørne i meg på samme måte som på solodebuten Spindelsinn og tiden med rockerne The 3rd and the Mortal.

Den klokkeklare og uttrykksfulle stemmen er der fortsatt, og låter som «My Lover», «Balcony Boulevard» og «Make Me A Stone» har utvilsomt potensial. Men problemene er mange.

Først og fremst har produsent Knut Bøhn gitt musikken en teflonglatt innpakning. Den nærmest kastrerer låtene for sin kraft, og gjør det svært vanskelig å ikke duppe av i løpet av platas 40 minutter.

De forsiktige Portishead-aktige «beatsene» som dukker opp flere steder lyder trøtte og spinkle, og tilføre hverken spenning eller friksjon. I «Make Me A Stone» tilfører fire strykere litt spenning, men sangen klarer likevel aldri å bli mer enn koselig, mye på grunn av et rytmekomp hentet rett fra taffelmusikkens innerste gemakker.

Rueslåtten har flyttet til Oslo og fortalt at plata rommer elleve fortellinger om kjærlighet. På takkelisten finner vi grünerløkkafeene Fru Hagen og Kjøkkenhagen. Spør du meg ser det ut som Kari bør hive fra seg cappucinoen, komme seg ut av sofaen og tilføre litt sårt tiltrengt råskap og energi i musikken sin.

Mesmerized låter fint, snilt og riktig, men blir gudsjammerlig kjedelig i lengden. Søvndyssende er ordet.

Opprinnelig publisert i Osloposten.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Kari Rueslåtten vender tilbake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..