Kategorier
Hiphop Musikk

Maylay Sparks’ «norske» album

Konsert med Schoolly D, ny plate fra The Roots, plutselig var det Philly-uke på bloggen.

Og da kommer vi ikke utenom Philadelphia-rapperen Maylay Sparks, som ikke bare har samarbeida med både Schoolly og The Roots, men i 2003 plutselig ga ut ett album på plateselskapet til Klovner i Kamp. Har du denne cd-en i samlinga, er den faktisk verdt noen kroner.

Les også Natt & Dags anmeldelse for mer av bakgrunnen for utgivelsen, og ikke glem Philadelphia Freeway!

Maylay Sparks
Legend In My Own Mind
City Connections/MTG 2003
3/6

Dette er en pussig historie: Philadelphia-rapperen Maylay Sparks alias Rahsheed har gitt ut flere tolvtommere, var medlem i Eastern Conference Allstars, og har jobbet med storheter som The Roots, Canibus, Schoolly D og Masta Ace. Men det er norske City Connections som gir ut albumdebuten hans.

Og hvorfor ikke? Osloselskapet Big Dipper ga jo nettopp ut debutalbumet til New York-bandet The Bamboo Kids. I Maylay Sparks’ tilfelle er årsaken vennskapet med DJ Whiteshadow fra Geilo.

Whiteshadow har representert undergrunnen i årevis med produksjoner for D-Stroy fra Arsonists, Jamalski og Darkside of the Force, og her står han for produksjonen, sammen med blant andre Mojo fra Oslo Fluid og danske DJ Noize. Både lydbilde og rapping henger trygt igjen på 90-tallet og albumet blir en smule konservativt og opptatt av å holde det «ekte». Situasjonen minner om tyske Groove Attack Records, som har spesialisert seg på å gi amerikanske undergrunnsartister som Grand Agent, Declaime, Planet Asia og Rasco.

Maylay mangler personligheten og særpreget til å hevde seg i hiphops førstedivisjon, men dette er tross alt en sympatisk kuriositet med gjestespill fra blant annet Last Emperor, Malik B fra The Roots og en samplet Silje Nergaard på singelen «My Heart». Men plata hadde ikke fått særlig oppmerksomhet om ikke Whiteshadow og City Connections var involvert.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..