Kategorier
Hiphop Musikk

Big Ice & Oral Bee digger biler

I oktober slipper Big Ice sitt siste soloalbum, dobbeltskiva På Min West Coast Shit!, som består av 26 west coast-inspirerte bangere (+ fem bonusspor på cd-versjonen), med vers av alt fra Kenneth Engebretsen, Ubåt, Jaa9 & OnklP og Vågard til Yoguttene, $hitrich fra Bromstad, Klish, Oter, Bølla og selvsagt Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion.

Hør noen rykende ferske smakebiter her. Mens du venter, kan du sjekke ut denne saken – der Big Ice og Oral Bee snakker om biler.

BigIce

Biler og rappere er som taco og fredagskveld: Uadskillelige. Det er derfor langt fra tilfeldig at de norske hiphoperne Big Ice og Oral Bee poserer foran hver sin Chevrolet Impala fra 1960-tallet på omslaget til albumet Pionerer. Omslaget er de to vestkystfetisjistenes hyllest til California-rappernes favorittdoning, eller som Snoop Dogg sier om hjemstaten i låten El Lay»: «The birthplace of the ‘64 Chevy Impala.»

– En «flossy» bil er et åpenbart symbol på at man har «made it». Dessuten er det regionale forskjeller på hva slags biler rapperne bør pushe. I sørstatene er det vanlig med store cadillacer, mens det handler om Chevrolet Impala eller Cadillac Coupe DeVille i California. I New York bør vel rappere strengt tatt ta t-banen, men hvis man lytter til Lloyd Banks er det «Beamer (BMW), Benz or Bentley» som gjelder, forklarer Oral Bee.

Her er duoens ti bilfavoritter.

Birdman: Priceless (2009)
Cash Money Records-gründeren poserer foran sin Bugatti til 1,7 millioner dollar, og skryter ellers av sin Mercedes med tre forskjellige farger og sin «drop top Impala».

Too $hort: Born to Mack (1987)
Oakland-rapperen poserer med sin Cadillac, og ikke bare fordi det rimer med «mack». Too $hort var kjent for å selge album ut av bagasjerommet på bilen sin.

Compton’s Most Wanted: Music to Driveby (1992)
MC Eiht og Tha Chill har tatt av topplokket på bilen, sprettet korken på 40-ounceflaska og hører på egen musikk, før de skal ut å bruke skytevåpnene i bagasjerommet til en «driveby».

Rick Ross: Trilla (2008)
En mann for sin Maybach! Miami-rapperen Rick Ross lener seg tilbake i sin Maybach, der han kan høre på sine egne låter: «Maybach Music», «Maybach Music 2» og «Maybach Music 3».

Jay-Z: Vol. 2 … Hard Knock Life (1998)
Jay-Z satte bilstandard for suksessfulle rappere da han lente seg mot denne Bentleyen. I dag må du minst ha en Bentley, Rolls-Royce Phantom eller Maybach for å regnes med i toppen.

Mass 187: Real Trues Paying Dues (1996)
Melodiøs gangstafunk fra sørstatene, med en klassisk Cadillac på coveret. Trolig Cadillac ’68 etter låten «68 Caddy».

Eightball: Lost (1998)
Memphis-tungvekteren Eightball poserer selvsikkert foran sin Chevrolet Impala på omslaget til det første trippelalbumet i hiphophistorien.

3x Krazy: Stackin Chips (1997)
Takket være 3x Krazy begynte Big Ice ikke bare å produsere musikk, han kjører i dag selv rundt i sin andre Mercedes-Benz på ett år. Mercedes-Benz S600 på omslaget. Hvor tror du Ice henta inspirasjon til sitt Stackin Beats-album fra?

Master P: Ice Cream Man (1996)
New Orleans-rapperen Master P grunnla No Limit Records, og ble en av hiphopbransjens rikeste forretningsmenn på 90-tallet. Klart han måtte posere med en Lexus LS400.

Big Ice & Oral Bee: Pionerer (2011)
Bilene på omslaget er Chevrolet Impala, mens en av låtene heter «Caddy Coupe DeVille».

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..