Kategorier
Musikk

Moby: Kameleonen er tilbake

Tirsdag 1. oktober vender Richard «Moby» Hall tilbake med Innocents, som vel er hans 11. studioalbum. Jeg har bare anmeldt ett av de tidligere, nemlig 2005s – noe undervurderte? – Hotel.

Moby
Hotel
Mute/EMI 2005
4/6

Den ekte Moby vender tilbake – nå som David Bowie.

Etter braksuksessen med Play gjorde Richard ”Moby” Hall noe uventet: For første gang i karrieren gjentok han seg selv. 18 var en idéfattig reprise av Play, fra mannen som uanstrengt hadde surfet fra house via ambient til punkrock siden han dukket opp i 1991.

Nå er den gamle Moby tilbake. Han som elsker å forvirre fansen og lage pastisjer på sine egne musikalske helter – og det med et slags konseptalbum om hoteller.

Rockestjerner med musikk inspirert av hotelliv er vanligvis et sikkert tegn på idétørke, men Moby har faktisk funnet igjen skapergleden i rom som tidligere må ha huset David Bowie, New Order og Giorgio Moroder. Vokalsamplingene fra Play og 18 er levert inn til rens, mens Moby synger sjarmerende med stemmen han har (med hjelp fra Laura Dawn).

Låtene krydres med elektroniske effekter fra Mobys ambient-dager, og selv om de er sterkt preget av sine forbilder blir låter som ”Lift Me Up” og ”Spiders” høydepunkter i den forvirrende Moby-katalogen.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Moby: Kameleonen er tilbake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..