Kategorier
Hiphop Musikk

Devin the Dude: Tilbakelent norgesvenn

Tirsdag 15. oktober slipper Devin the Dude sitt åttende soloalbum, One For The Road, båret fram av den «norske» singelen «Probably Should Have» (produsert av Souldrop). Hør hele albumet her.

Her er min anmeldelse av gjennombruddet Just Tryin’ Ta Live, etter flere år i grupper som Oddsquad og Facemob.

Devin the Dude
Just Tryin’ Ta Live
Rap-A-Lot 2002
4/6

Texas-rapperen Devin er en av disse hiphopartistene med kultappell og radiopotensial som norske plateselskap ikke helt vet hva de skal gjøre med. Devin har livet opp album som 2001 av Dr. Dre og AOI: Bionix av De La Soul, og på sitt andre soloalbum får han hjelp av storheter som Dr. Dre, Xzibit, Nas, Raphael Saadiq og DJ Premier.

Men dette er ikke nok til at Universal slipper albumet i Norge, og selv om det neppe ville blitt noen storselger har én oslobutikk alene solgt 70-80 eksemplarer av Just Tryin’ Ta Live på import.

Devin lager sin høyst personlige form for r&b – «reefer & beer», eller marihuana og øl. Dette er melodisk, sløy og tilbakelent hiphop med fokus på rus og damer, men Devin har en slik unik og humoristisk stil at det blir underholdende. De kaller ham ikke «The Dude» for ingenting.

Albumet innfrir ikke helt forventningene Devins vellykkede gjestespill har bygd opp, og som Nate Dogg er han nok en artist som gjør seg bedre som gjest enn solo. Men sterke enkeltlåter som «Doobie Ashtray», «Some Of ‘Em», «It’s A Shame» og flere til gjør dette til en fin investering for dere som er interessert i melodisk hiphop, gangstarap og frekk humor i Too $hort-stil.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..