Kategorier
Intervjuer Skjønnlitteratur Tegneserier

Ida Larmos streker

Hva vet du om Ida Larmo? Og Markel Meitemark?

Du har kanskje lagt merke til streken hennes på VGs tegneseriesider eller i Frode Øverlis Rutetid-blad, men i høst har tegnekarrieren til Ida Larmo virkelig begynt å skyte fart.

For det første har hun illustrert Verdens farligste gjeng, den nyeste barneboken fra alltid hyperaktive og populære Arne Svingen. For det andre har hun fått boltre seg i stort format i billedboken Markel Meitemark går over (kommune)grensa, skrevet av Rut Teian.

– Jeg har alltid ønsket å illustrere billedbøker for barn, så med Markel Meitemark vil jeg si at det har løsnet. Store oppslag med mange detaljer, tusj og vannfarger er helt klart noe av det jeg liker aller best å jobbe med, forteller Larmo.

Hun er i høst i barselpermisjon, men prøver å jobbe med en tegneserieroman mellom «bleier og mjølkespreng». Dessuten har hun alt snust på et større publikum med vitsetegningene Spesielt, som går fast i bladet Rutetid, samt stripeserien Vrengte bukselommer, som gikk som gjesteserie i VG i fjor – og er samlet i ett album.

Vrengte bukselommer er en 90 prosent selvbiografisk serie, som handler om parforhold, oppussing, graviditet, småunger, livet på landet, bikkje, rot og det som hører med i en nyetablert og ukjent voksentilværelse. Å bo i et levende og klin-kokos «sirkus», gir meg rause doser med inspirasjon og ideer. Jeg har nok å ta av med hensyn til materiale, så kanskje blir det flere album veldig snart. Mer meitemark og farlige gjenger blir det helt sikkert. Det er nå det begynner!

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Ida Larmos streker”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..