Kategorier
Elektronika Intervjuer Musikk reggae

Slick Shoota om Diplo

Onsdag 20. november tar Diplo med seg sitt Major Lazer-prosjekt til selveste Rockefeller, etter at ikke så veldig mange fikk dem med seg da de spilte på Vikascenen under Øyafestivalen i 2010.

Jeg skreiv om Diplo i D2 sist fredag, men her er hele miniintervjuet med Marius G. Mevold, aktuell med Slick Shoota-singelen «F Dat» på Diplos plateselskap Jeffree’s/Mad Decent.

Mer om Slick Shoota her.

FOTO: THE WINDISH AGENCY

ØH:  Hva slags rolle har Diplo spilt i moderne klubbmusikk, og hvordan har stilen hans påvirket popmusikken?

SS: Det er vel liten tvil om at prosjektene han har vært involvert i har hatt stor innflytelse. Enhver produsent som har jobbet med artister som som M.I.A., Beyoncé og Snoop Dogg vil jo sette sine spor, siden de har et enormt publikum. Han er nok definitivt en av bidragsyterne til at popmusikk har fått et mer klubbrettet preg de siste årene, men han har jo vist at han behersker å ta det roligere også, eksempelvis som produsent av Ushers «Climax».

ØH: Er han viktigst som produsent, DJ, plateselskapsmann, tastemaker eller artist? Eller alt sammen?

SS: Selv om han er frontfigur for Mad Decent, og spiller for enorme folkemengder hver uke verden rundt, så tror jeg at det er hans arbeid som produsent for andre som vil bli mest anerkjent når man ser tilbake på det i historiebøkene.

ØH: Hvor tror du han beveger seg nå? Det kan overfladisk sett, virke på meg som om han med Major Lazer kanskje sikter sterkere mot hitlistene enn før, og at det kanskje går litt på bekostning av nytenkningen. Enig eller uenig?

SS: Major Lazer har vel alltid hatt fokus på store låter med mange gjestevokalister, og en reggae/dancehall-innflytelse. Sånn sett har de vel ikke endret seg altfor mye, men de har kanskje revet seg litt mer med på sjangre som er «in» på sisteplaten Free The Universe enn de gjorde på Guns Don’t Kill People … Lazers Do. Jeg var så heldig å få spille etter Major Lazer i Barcelona tidligere i sommer, og jeg har aldri sett folk ta så vanvittig av til noe før, så at det funker er helt sikkert. Man kan sikkert mene mangt om musikken deres og hvilken retning de tar, men de lager et helt sinnssykt show!

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..