Øyvinds julekalender, luke 10: The Losers

Filmatseringen av de hardkokte agentene i tegneserien The Losers ble ingen suksess, er det i det hele tatt noen som så den filmen? Jeg så den på tv i år, og det anbefales ikke.

Tegneserien var vel heller ingen innertier, selv om den var barskt underholdende i små doser. Og den ble vel ikke fullført på norsk heller, selv om det kom ut to bøker?

losers

Andy Diggle, Jock og Shawn Martinbrought
The Losers 1: Høyt spill
Serieverket/Egmont Serieforlaget
4/6

Heftig action der alle er tøffere enn toget.

Nyeste serieroman fra Serieverket, The Losers, er en halsbrekkende actionserie om topphemmelige agenter og storpolitisk konspiranoia, som med sin globetrottende voldsspiral like gjerne kunne vært hentet fra en James Bond-film eller nyeste nummer av Agent X9. Dette er veldig løst basert på en krigsserie fra 1970-tallet, oppdatert til en gruppe forhenværende CIA-agenter som nøster opp en intern konspirasjon med dype røtter og skjebnesvangre konsekvenser.

Høyt spill samler de to første av i alt fem bøker, og er forrykende og spennende lesning. Helheten trekkes derimot ned av personskildringer som ikke klarer å styre unna klisjeene, både når det gjelder typene og hva som kommer ut av munnen deres. Den tøffe tonen og det ustoppelige tempoet spenner litt bein på historiens underliggende alvor, og etterlater oss med en intens, men overfladisk røverhistorie.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

2 kommentar

  1. […] til Neil Gaiman, fire spillefilmer (Constantine, Stardust, A History of Violence og The Losers) og fem tv-serier (Human Target, iZombie, Constantine og de kommende Lucifer og Preacher), men […]

  2. […] krimserien 100 Bullets, den smarte science fiction-serien Y: The Last Man, den heftige actionserien The Losers og ikke minst fantasyserien […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: