Kategorier
Film

Suksessen Tingeling

Døtrene mine elsker Tingeling-filmene til Disney, og de er ikke alene. Filmserien ble i begynnelsen sendt ut rett på dvd, men den sjette i rekken – Tingeling og sjørøverfeen – går nå på norske kinoer over hele landet. Men ikke i Oslo, dette lukter kulturskandale!

Dette skreiv jeg om Tingeling i 2009. Les hele intervjuet med Pixar- og Disney-sjef John Lasseter her.

[Oppdatering: Det ligger, som vanlig, penger bak. Aftenposten har mer.]

Tingeling har lenge spilt annenfiolin i forhold til den bokstavelig talt større stjernen Peter Pan, men nå gjør den vesle feen stor suksess på egen hånd. Solokarrieren startet da Disney ga henne hovedrollen i den animerte langfilmen Tingeling (2008), og nå blir oppfølgeren Tingeling og den forsvunne skatten sluppet på dvd.

Filmene går så bra at Disney allerede er i gang med tre ytterligere langfilmer, The Great Fairy Rescue (2010), The Mysterious Winter Woods (2011) og The Race Through the Seasons (2012) kan Disney-sjef John Lasseter fortelle.

– Premisset for filmene er enkelt: Hvem er egentlig Tingeling og hvilken verden kommer hun fra, sier Lasseter og fortsetter.

– Tingeling-linjen med filmer er veldig viktig for oss og vi bruker mye ressurser på dem, for det har vist seg å være noe mer enn nok en prinsessegreie for småjentene. Vi opplever at flere eldre jenter og også voksne kvinner synes Tingeling er appellerende, sier Lasseter.

Popartistene Sandra Lyng Haugen og Maria Haukaas Storeng og Tomine Malmquist Harket, datter av Morten, gir stemmene sine til den norske utgaven. 

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..