Guido Mocaficos slangefeber

Fotobok-uke på bloggen. I dag: Guido Mocafico og hans slangekunst.

Rundt 725 av de totalt 2700 slangeartene som finnes er giftige, og bare 250 er dødelige for mennesker. Like fullt er det få dyrearter er omgitt med så mye mystikk, fare og fordommer som slangen, selv om vi både temmer dem, spiser dem og bruker dem som kjæledyr.

Både innen kristendommen, jødedommen og islam forbindes de med ondskap, død og fristelse, mens i India – landet der rundt 50.000 mennesker årlig dør av slangebitt – er det fortsatt ikke uvanlig å tilbe slangene som guddommelige.

De ålende skapningene fascinerer også den sveitsiskitalienske fotografen Guido Mocafico, som har spesialisert seg på stillebensfotografier av levende skapninger. Han jobber til daglig for magasiner som Vogue, Big og Wallpaper, samt kommersielle oppdrag for Gucci og Yves Saint-Laurent, men nå er han aktuell med hjertebarnet Serpens, der han har knipset en mengde fargerike og mystiske slanger.

Mocafico har tidligere blant annet gitt ut fotoboken Venenum, om giftige slanger, edderkopper og fisker, men denne gangen handler det altså utelukkende om slanger. 

Opprinnelig publisert i D2.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: