Kategorier
Musikk R&B

Oversett soulartist 3: Calvin Richardson

Etter ukas bloggposter om Van Hunt og Dwele er turen kommet til Calvin Richardson, som tente et håp om en lysende karriere med dette 2003-albumet.

Isteden endte det med en fem års pause, to indie-album, hyllestplate til Bobby Womack og deltagelse på den annonserte r&b-realityserien Come Back Kings.

Calvin Richardson
2:35 PM
Hollywood Records/Warner 2003
5/6

Smakfullt, tidløst og full av sjel.

“Trying to get a raise on this overcrowded stage”, synger Calvin Richardson fra Charlotte, North Carolina – og mannen har personlighet og stil nok til å hevde seg i mengden av smukke sangere innen neo-soul.

Herr Richardson har ligget i vannskorpa lenge; først med det Jodeci-inspirerte bandet Undercover, siden med 1999-albumet Country Boy og bidrag på flotte plater som Raphael Saadiqs Instant Vintage og Angie Stones Mahogany Soul.

Nå står han støtt på egne ben med en plate som selvsagt skuer tilbake til 70-tallets gullalder, men også til eldre helter som Sam Cooke og Otis Redding og frem til dagens hiphopinspirerte r&b-scene. Det hele pakket inn i et lekkert lydbilde med smak av dyp sørstatsfunk, tunge rytmer og varme, late dager.

Mannlige r&b-sangere blir fortsatt sørgelig ignorert i Norge, men med denne, Donnies The Colored Section og Dweles Subject i hyllen blir 2003 et sjelfylt år.

Opprinnelig publisert i Aftenposten. 

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..