Kategorier
Intervjuer Kunst Tegneserier

Trippel tegnemaraton: Andre kapittel

Lørdag 7. juni gikk  Jens K. Styve og Ståle Gerhardsen inn i Bakklandet Sløyd i Trondheim med blanke ark, og kom ut med den ferdige utstillingen «Blanke ark».

Bedriften gjentas i Tromsø lørdag 8. november, men onsdag 11. juni setter Styve og flere andre serieskapere i gang med å lage såkalte 24-timerstegneserier. Resultatet blir å få kjøpt allerede dagen etter.

Forfatter, illustratør og tegneserieskaper Jens K. Styve har etter noen år i tidsklemmen nylig fått mer tid til overs. Noe som er i ferd med å få konkrete resultater. Lørdag 7. juni rigger han og designer og illustratør Ståle Gerhardsen seg til i Bakklandet Sløyd i Trondheim fra klokken åtte om morgenen, med blanke ark, fargestifter og kopimaskin.

Kl. 20 samme dag blir det utstillingsåpning for prosjektet de har døpt «Blanke ark», med fest og salg av hva det nå de har laget av tekst, foto, tegneserier, illustrasjoner, maleri og collager i løpet av dagen.

– Både jeg og Ståle kan bli ganske gira, og vi har lenge hatt lyst til å finne på noe sammen. Og i år blir det to slike stunt, forteller Styve.

«Blanke ark» blir også gjennomført i Tromsø lørdag 8. november, men dette holder ikke for Styve. Allerede uken etter Trondheim, tar han turen til Oslo for å gjennomføre «Oslo 24h Challenge» fra 11. til 12. juni på Grünerløkka bibliotek. Her skal flere serieskapere forsøke å lage hver sitt tegneseriehefte på 24 sider i løpet av 24 timer, og resultatene blir solgt på festivalen Oslo Comics Expo dagen etter.

– Et 24-timersmaraton er også noe jeg har tenkt på ganske lenge. Og da jeg fikk med meg to av mine favoritter, Ronny Haugeland og Trond Ivar Hansen, var det egentlig nok for meg. Ryktet spredte seg ganske fort, og det er en eksklusiv bunke med tegnere som har meldt seg på det jeg tror kommer til å bli minneverdig. Flere har allerede uttrykt ønske om at dette må bli en årlig affære.

Betyr dette også at leserne kan kjøpe nummer fire av Styves solohefte finnfinnfinn på Oslo Comics Expo? Forrige nummer ble utgitt i 1999.

– Det kan skje. Om Finn dukker opp på 24-timersmaraton vet man ikke før dagen er der.

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..