Kategorier
Hiphop Musikk

Jurassic 5 og Ugly Duckling på Rockefeller

Fredag 13. juni spiller Jurassic 5 og Ugly Duckling på Rockefeller. Det blir sikkert en svært så hyggelig affære for fans av 90-tallsrap og de evige hiphopverdiene.

Jeg likte dem godt begge to i starten, men syntes de endte med å gå på autopilot etter noen album. Her er min slakt av Jurassics tredjealbum, så sjekk heller ut de to første.

Jurassic 5
Power in Numbers
Interscope/Universal 2002
2/6

DJ Vadim 
U.S.S.R. – The Art of Listening 
Ninja Tune/VME  2002
4/6

«Make no mistake if we break a few rules», rapper Chali 2na i «Break». Men om Los Angeles-gruppa Jurassic 5 bryter noen uskrevne hiphopregler må det være den om å lage underholdende album. Gjengens tredje album er «feelgood»-hiphop fullstendig på autopilot.

I små doser er de utvilsomt underholdende, men over en knapp time blir det ulidelig kjedelig, fantasiløst og uengasjerende. Power In Numbers er en plate jeg ikke bryr meg det spøtt om, og det sier sitt at det faktisk låter forfriskende når en så politisk ukorrekt linje som «Homo, I’mma hurt your feelings» dukker opp i «One Of Them». Det sporet har i det minste litt «attitude», noe jeg dessverre ikke kan si om resten av plata.

Da er russisk-britiske DJ Vadim mer å samle på, og han viser stadig utvikling med luftige og originale produksjoner. Hans tredje album byr på flere spennende og ferske navn som Yarah Bravo, Phi-Life Cypher, Vakill og de ypperlige franske surrealistene TTC.

Men samtidig er det også en eim av autopilot over deler av albumet, og Vadim blir til tider noe forutsigbar i sine valg og samarbeidspartnere i målet om å lage «alternativ» hiphop. Men langt å foretrekke framfor Jurassic 5 altså.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Jurassic 5 og Ugly Duckling på Rockefeller”

[…] Rapperen Regan Farquhar – alias Busdriver – er en godt bevart hemmelighet fra ”leftcoast” i California; artister som er mer inspirert av De La Soul, jazz, fristiling og spoken word enn klubbhits og gangstarap. Busdriver var bare 13 år da han deltok på sin første plate i 1992, og har vanket i samme kretser som Freestyle Fellowship, The Pharcyde og Jurassic 5. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..