Kategorier
Elektronika Intervjuer Musikk

Of Norway: Lyden av Norge

Hva vet du om Of Norway? Techno/house-duoen slapp nettopp debutalbumet Accretion, og denne helga kan de oppleves på elektronikafestivalen Sommerøya på Sukkerbiten.

Den internasjonale etterspørselen etter norske house- og technoartister bare øker, men på hjemmebane er det fortsatt ikke så mange arenaer å velge mellom. Men den rendyrkede elektronikafestivalen Sommerøya, som i år feirer sitt femårsjubileum, klinker i juni til med to dager med klubbmusikk fra artister som Todd Terry (ikke Terje), Ralph Myerz, Bugge Wesseltoft, Nils Noa, Skatebård og albumdebutantene Of Norway.

Carl Christian Steenstrup og Vegard Wolf Dyvik har vært en duo siden 2006, og etter en strøm med låter og singler er albumet Accretion ute på tyske Connaisseur Recordings, med sleppefest på The Villa lørdag 14. juni. Denne helga dukker de opp igjen på Sommerøya, som arrangeres på Sukkerbiten ved Operaen i Oslo 20. og 21. juni.

Her følger et kjapt intervju med duoen:

– Hvor viktig er det egentlig å gi ut album innenfor house/techno nå om dagen?

– Singler og EP-utgivelser har alltid vært de dominerende formatene og har blitt enda viktigere de siste årene, nå som de fleste dj-er har gått over til digitale løsninger. Det «forbrukes» mye mer musikk nå, på grunn av lavere priser på digitale filer, samt økt hyppighet på utgivelser. Man må slippe minst en EP i måneden for å ikke forsvinne fra radaren, og levetiden til en låt er ikke mer enn et par uker. For oss var det en spennende prosess å lage album etter så mange singelutgivelser. Vi håper at albumet vil leve litt lenger, og at det vil hjelpe oss å finne vår plass på den norske og internasjonale scenen.

– Det føles også som det er en slags prestisje i å få gi ut et album, og i det at et plateselskap velger å bruke så mye tid og ressurser som det tar å lage et fysisk album på deg, som artist. Vi tror det har en slags signaleffekt som sier at du nå er en artist som er verdt å satse på, og som kanskje gjør deg mer interessant for publikum å følge med på. Også er det, i alle fall for oss, en måte å vise flere sider av Of Norway på.

– Sommerøya er en av få norske festivaler som viser interesse for elektronisk klubbmusikk, hvordan er interessen for og muligheten til å gjøre jobber i Norge for dere? Er utlandet viktigere?

– Utlandet har alltid vært viktig for oss. Miljøet er mye større og vi jobber stort sett med utenlandske plateselskap og har bookingagenten vår i Berlin. Vi skulle ønske vi kunne spille mer i Norge, da dette tross alt er hjemmebane og hvor vi har røttene våre, men det er utrolig mange flinke dj-er og produsenter i Norge, fordelt på ganske små byer og få scener, så mulighetene er begrensede.

 – Hvilke andre festivaler og radiokanaler er viktig for norske techno/house-artister?

– Øyanatt og Hovefestivalen har vært veldig flinke til å booke norske artister de siste årene, ellers har Bergen, med Ekko og The Fix, og Stavanger, med NuMusic, vært best i klassen i mange år, samt at Insomnia i Tromsø også er verdt å nevne. På radio får vi masse støtte fra DJ Friendly på P3, og så har jo Olle Abstract startet opp en SoundCloud-podcast i samme format som hans tidligere P3-program. Vi skulle ønske det var flere norske radioprogrammer som satset på litt smalere house og disco, spesielt i disse «EDM»-tider, der dance troner på radio og hitlistene.

– Hva er målet deres på sikt?

– Vi ønsker å fortsette å lage og spille musikk så lenge som mulig, samt prøve å jobbe med flere forskjellige musikere og vokalister. Vi har også lyst til å sette sammen et utvidet liveband og ta det ut på veien.

 

 

 

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..