Kategorier
Intervjuer Musikk

Ed Sheeran i D2

Sjekk ut dagens D2, der jeg har intervjua den lettere usannsynlige, men raskt stigende popstjernen Ed Sheeran, i Norge enn så lenge best kjent for «I See Fire» fra den andre Hobbiten-filmen.

Han har nettopp opplevd sin første britiske listetopper med «Sing», og i dag gir han ut andrealbumet x.

Her snakker han om tre ting det ikke blei plass til i intervjuet, om samarbeidet med Pharrell Williams, om når han skal ta seg ferie og om en mulig framtid som mentor i The Voice eller lignende tv-programmer.

Om Pharrell:

– Det var en merkelig følelse til å begynne med, for jeg har aldri tidligere jobbet med et lydspor som er spilt inn på forhånd. Pharrell lager jo beats, og det ble vanskelig for meg å komme ut av komfortsonen, men da jeg klarte det, så fløy vi. Pharrell handler om soul, som for meg er den viktigste ingrediensen i musikk.

Om ferie: 

Ed Sheeran gleder seg til juleferien, da han endelig kan ta seg fri fra spillejobber og intervjuer. – Å skrive og spille inn sanger og gjøre konserter er moro, men alt annet med å gi ut plate er arbeid. Men det er ingen vits i å lage en god sang hvis du ikke vil at hele verden skal få høre den, sier han.

Om tv:

Det er flere måter å holde seg synlig i musikkbransjen på enn konserter og plateutgivelser, og for Ed Sheeran er r&b-artisten Usher et forbilde.

– Han har ikke gitt ut en plate på to år, men han har vært mentor i tv-programmet The Voice, og det er der de virkelige pengene er. Han får sju millioner dollar for tre måneders arbeid. Neste år ser jeg for meg at jeg kan gjøre noe slikt, men å ta en pause nå er bare en dårlig idé, sier Sheeran.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..