Kategorier
Intervjuer Kunst

Alternative farger

Hva med en fargeleggingsbok med homofile figurer? Eller har du heller lyst til å se junior gi Edvard Munch ny innpakning?

Gay

I 2012 oppsummerte Einar Økland 40 år med samling og kartlegging av norske malebøker i boken som nettopp het Norske malebøker: Læremiddel, kunstformidling, tidtrøyte og lokkemiddel, men tro ikke at historien er ferdigskrevet. For her kommer to nye ideer innenfor fargeleggingsfaget.

Elling Borgersrud er best kjent som rapper i gruppen Gatas Parlament, men en dag fikk han en utfordring som endte med at han tegnet og ga ut Gay Coloring Book (øverst).

– Jeg laget heftet på oppfordring fra søsteren min, som selv har familie med dame, unger og greier. Jeg har tegnet en del for unger det siste året og tegner bedre, og da ble det fristende å gjøre noe med det, forklarer han.
I fargeleggingsheftet faller prinser for andre prinser, superhelter skruller, mens prinsesser liker seg best i bukser.

– Jeg har sett noen andre hefter med lignende formål, men jeg oppfatter at de går i en av to feller: Enten blir det for politisk korrekt og egentlig mest for voksne, eller så er det litt for sexy, og også egentlig mest for voksne. Men det jeg har gjort er for unger. Det er gøy, med ponnier, drager, eventyr og superhelter.

Gay Coloring Book selges bare på Tronsmo bokhandel, men Munch fargeleggingsbok (Kontur Forlag) kan du derimot snuble over på nærmeste Narvesen-kiosk. Her kan ungene rette opp i de syke fargene Edvard Munch valgte å bruke i verk som Skrik, Vampyr, MadonnaPikene på broen eller To småpiker med blå forklær (bildet). Den fås også som Munch Colouring Book.

Munch

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..