Kategorier
Musikk

Anti-Flag: Smarte punkveteraner

Anti-Flag er her med samleplata A Document of Dissent: 1993-2013, deres første på NOFX-selskapet Fat Wreck Chords siden The Terror State i 2003.

Her er min anmeldelse av sistnevnte.

 

Anti-Flag
The Terror State
Fat Wreck Chords/Tuba 2003
5/6

Poppunk med politisk piskesnert.

Anti-Flag gis ut på plateselskapet til Fat Joe i NOFX [2014-kommentar: Først nå blei jeg klar over at jeg hadde gjort om Fat Mike til gangstarapperen Fat Joe!], og deres politiske punk var et forbilde for NOFXs War On Errorism tidligere i år.

Siden albumdebuten Die For The Government i 1996 har Anti-Flag langet ut verbale slagsider mot den amerikanske høyresiden, pakket inn i musikk inspirert av The Clash og 80-tallets California-punk. At George W. Bush ble USAs president har ikke dempet gruppens sinne, og The Terror State går rett i strupen på Bush jr. fra første linje: ” Turncoat, killer, liar, thief”.

Albumet er produsert av Tom Morello fra Rage Against The Machine og Audioslave, og selv om det ikke blir noen musikalsk revolusjon er resultatet muskuløs, melodiøs og hardtslående klassisk punk.

Og det er liten tvil om at vi trenger band som kan få fans av Green Day, Sum 41 og Blink-182 til å synge med på låter som ”Power To The Peaceful” og ”Mind the G.A.T.T.” (den internasjonale handelsavtalen som er en forløper for World Trade Organization).Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Anti-Flag: Smarte punkveteraner”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..