Kategorier
Musikk Tv

Idol-apartheid anno 2006

Sint kommentar om Idol 2006, da Aleksander Denstad With stakk av med seieren. Hvordan er alderssammensetningen i år? Mer Idol her.

Mens Melodi Grand Prix fortsatt er et popsirkus, har TV 2 kjørt Idol i grøfta. Hundretusener av tv-seere takker for seg, Idol-plata flopper og stadig færre bruker sms-kroner på å stemme fram sine favoritter.

Kanalledelsen trenger bare å titte på American Idol på søsterkanalen TV 2 Zebra for å få forklaringen på den manglende suksessen. Underholdningsverdien i det norske showet er nemlig lukt vekk av TV 2s apartheidpolitikk overfor deltagernes alder og utseende.

Der det norske dommerpanelet de to siste sesongene tydelig har fått allergi mot deltagere eldre enn 23 år og uten pinuppotensial, er det fortsatt plass til blekfete hillbillyer, tenåringsnerder og damer nærmere 30 enn 20 år i American Idol.

Her har man ikke glemt at de største idolene er de som klarer å bryte med bransjens forventninger av hvordan en popstjerne skal se ut, mens man i Norge har gjort knefall for det samme skjønnhets- og alderstyranniet. Det virker som pene fjes som gjør seg på trykk i blader som Topp og Se og Hør er viktigere enn store sangtalenter.

Etter Kurt Nilsen (24) og Kjartan Salvesen (27) har knapt en eneste under 23 år sluppet videre til finalerundene. TV 2 har skremt vekk alle håpefulle som føler de er for gamle, tjukke eller stygge, og dermed spent bein på hele filosofien bak Idol: At mannen eller jenta i gata kan bli popstjerne – bare de har sangstemme, karisma og får en sjanse.

Kurt Nilsen ville aldri ha kommet seg videre i Idol 2006, og nettopp her ligger utfordringen dersom TV 2 ønsker å forlenge programmets levetid.

Opprinnelig publisert i Ny Tid.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..