Er ketchup-angsten over?

Nå som fastfoodens store – pizza, pølser, hamburgere og taco – er blitt trendy er det vel ikke lenger forbundet med skam å be om ketchup til maten lenger? Slik var det i 2006.

[Kebaben er ennå ikke blitt moderne igjen, så den når ikke opp blant de fire store.]

«Kom an, ketchup»-vitsen er ikke særlig morsom, men bare barnemat sammenlignet med ketchupangsten som rir restaurantlivet i hovedstaden. For en drøy uke siden var jeg på oslokafeen Bacchus, men nøyde meg heldigvis med en pils. For behandlingen min spisende venninne fikk var ikke pen.

Hun hadde bestilt burger, men da hun etterlyste ketchup og sennep fikk hun bare servert en kald skulder. «Men dere må vel i det minste ha en flaske Dijon-sennep på kjøkkenet,» bønnfalt gjesten. Men svaret var kontant: «Nei, det har vi ikke, og det er mange som spør om det,» svarte servitrisen.

I den virkelige verden ville dette ha vært et argument for snarest å kjøpe inn noen flasker, men her ble det at mange spurte etter tilbehøret bare et argument for at servitrisen var skråsikker på at dette var noe etablissement ikke kunne tilby. Mange hadde spurt, og derfor var spørsmålet ryddet av veien en gang for alle.

Men er frykten for harrystempel nå så overhengende at vi må sende ketchuppolitiet på disse stedene? Er det den velkjente flettekurven med ketchup, sennep, grillsaus og diverse dressinger et like forhatt matsymbol som Pizza Grandiosa?

Men ketchup er jo bare et tilbehør bestående av tomater, eddik, sukker, salt og krydder. Dersom steder frykter at gjestene flykter hvis en flaske Heinz eller Idun står på bordet, er løsningen befriende enkel: Lag deres egen ketchup.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: