Kategorier
Tegneserier

Rødt, hvitt og rått: Årets blodigste tegneserieutgivelse

Du trenger 150 sider med tegneserier om mensen.

Tittelen lyver ikke, for det er nettopp dette du får i boken Kvinnor ritar bara serier om mens.

Det hele begynte med at serieskaperen Liv Strömquist snakket om mensen i det svært populære radioprogrammet «Sommar i P1» ifjor.

– Det er en enorm greie, det er som «Allsang på Skansen», med én million lyttere. I ukevis etterpå fikk jeg rundt 30 eposter om dagen fra folk som ville diskutere, og fikk telefoner fra folk som postmannen Glenn, som ville snakke om hvor bra og interessant det var at jeg hadde snakket om mensen, sa Strömquist til D2 i fjor.

I programmet fortalte Strömquist blant annet om da hun hadde vært på fest tidlig i karrieren, der hun begynte å prate med en ti år eldre, mannlig kollega. Da hun fortalte at hun også laget tegneserier svarte mannen slik: «Jeg hater serier av kvinnelige serieskapere. For kvinner tegner bare serier om mensen.»

– Det triste med denne historien var at han tok feil. Jeg skulle ønske han hadde rett. Jeg ønsker at dette samfunnet ble oversvømt av kvinnelige serieskaperes episke oppgjør med menstruasjonen, at kvinner i generasjoner hadde tatt for seg dette temaet som Ingmar Bergman tok for seg døden, sa Strömquist på radioen.

Nå har 40 kvinnelige serieskapere tatt opp hansken. Redaktørene har fått med veteraner som Lena Ackebo og Anneli Furmark og ferskere navn som Joanna Hellgren og Lina «Zelda» Neidestam på det som kanskje blir stående igjen som 2014s kanskje blodigste tegneserieutgivelse. Følger mennene opp med en tegneserieantologi om prostata?

Opprinnelig publisert i D2.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Rødt, hvitt og rått: Årets blodigste tegneserieutgivelse”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..