Kategorier
Musikk

Husker du The Datsuns?

Ikke? Jeg hadde også glemt det newzealandske rockebandet som var en del av The Ditts og The Datts-bølgen i rocken rett etter årtusenskiftet.

Nå er de uansett tilbake med sjettealbumet Deep Sleep, og her er en reprise på min noe likegyldige anmeldelse av debutalbumet fra 2002.

[Bandet må ikke forveksles med Kristopher Schaus Datsun, som ga ut Preachin’ The Gospel of Porn i 1998.]

The Datsuns
The Datsuns
V2/Bonnier Amigo 2002
4/6

Dersom du leser engelsk musikkpresse kan du lett tro at rocken blir funnet opp på ny hver eneste uke. Snarere er det vel heller engelskmennene som glemte at det var noe som het rock ‘n’ roll siden grunge imploderte, for når superlativene nå regner over det ene helt greie garasjebandet etter det andre, er det ikke fritt for at en klør seg litt ekstra i hodet.

Denne ukas redningsmenn er The Datsuns fra New Zealand, som presenteres på forsida av NME som «heroes of the new rock revolution». Men det er ikke mye revolusjonært over guttas lettere punka oppdatering av AC/DC, The Stooges, Deep Purple og Thin Lizzy.

Det låter fett nok, men renner ikke akkurat over av egenart, originalitet, nyskapning eller virkelig gode låter. Det blir som med de fleste band innen «nugarage»: Underholdende og intense konserter og enkelte knallåter, men ikke så fryktelig spennende over et helt album. Kjøp like gjerne en AC/DC-plate isteden.

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Husker du The Datsuns?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..