Hiphop-invasjon på Bylarm 2015

Jeg har i noen år sittet i hiphopjuryen i Bylarm, med den vanskelige oppgaven å plukke ut tre-fire artister av de jevnt over 100 håpefulle artistene som vil opptre.

Men i år fikk vi plukke ut sju artister. Mer om det her. Og du skal ikke se bort fra at hovedjuryen også har flere rappere skjult i ermet.

Og da medjurymedlem Christian Teisnes i XO Hiphop på Radio Nova viet en hel sending til de utvalgte, ba han meg – på særs kort varsel – i oppdrag å skrive ned noen begrunnelser.

Jeg rablet ned dette i full fart. Hør sendinga fra 9. november 2014 via linken over.

Unge Ferrari. 

Unge Ferrari
Fortsatt så undergrunn at han knapt gidder å legge musikken sin ut på Youtube, men han viser at det ikke bare er bergensrapperne som følger med på hva som skjer i Atlanta og omegn. «Snøhvit» er en av årets norske låter; innadvendt, klaustrofobisk, narkotisk, melodisk.

KUUK
”Full splid i hiphopmiljøet” skrev veteran Arild Rønsen om OnklP, men det var nok Kuuk han tenkte på. De har sceneshow, attitude, låter og videoer du ikke klarer å overse, mens halve ”miljøet” etterlyser skills. Men hiphop er intet profesjonsstudium, og det er derfor Kuuk kommer til å være på alles lepper etter Bylarm.

Cezinando
I gamle dager var avstanden fra ”ung og lovende” til ”veteran” i norsk hiphop på ca. tre-fire år, men kurven til oslorapperen Cezinando er fortsatt stigende. Debutalbumet ble unnagjort i år, nå begynner alvoret.


Onge $ushimane x Kobe-Wan Kenobi
Alle har vel skjønt at Yoguttene ikke er noen parodi nå, og nå begynner det å boble blant rapperne som har latt seg inspirere. I Bergen er dette en bevegelse nå, med Onge $ushimane, Kobe-Wan Kenobi, Hester, Rapspillets Obama, $vai-Rex og flere du ennå ikke har hørt om.

Kenneth Engebretsen & Khat/Hashish
Den ekteste blant de ekteste. Kenneth Engebretsen VIL dette. Han kan ikke gjøre noe annet enn å rappe. Mørke midt på dagen – på Stovner-senteret.

Ivan Ave
Ivan er så stø bak mikrofonen og engelskuttalen at man nesten blir mer imponert enn berørt, men nå mimringen om det gyldne 90-tallet i hiphopen når kokepunktet er det godt med en norsk rapper som får samplebasert hiphop til å høres friskt ut.

Mats Dawg
Som techno/house-miljøet på 90-tallet er Mats fra nord (Bodø), men har gjort Bergen til sin hjemby. Og det er kanskje derfor han føles som the missing link mellom Tungtvann og A-laget, både eksentrisk og melodisk, tradisjonelt og nytenkende.

2 kommentar

  1. Reblogged this on KUL PRAT and commented:
    hør hør!

  2. […] ikke vi fått enda flere av de ferskere kvinnelige raptalentene vi har til remiksen? Hvor er Kuuk, Linda Vidala, Lotus, Merone, Sophie Krüger, Lenole og LilleStine? Kan vi få en remiks av […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: