Kategorier
Hiphop Intervjuer Tegneserier

Drabant vol. 2 i pressen

Sjekk ut tre anmeldelser og fire intervjuer i forbindelse med lanseringen av tegneserien vår, Drabant vol. 2.

Les de første sidene av tegneserien her.

Empirix

«Drabant vol. 2 er fleirstemd. Det gjer at den er den er meir som ein roman enn dei fleste teikneseriane som får det ordet hekta på seg,» konkluderer Kyrre Matias Goksøyr i en sjelden grundig anmeldelse på den ferske nettsida Empirix.no. Les hele anmeldelsen her.

Walter Wehus gir karakter 5 i Bergens Tidende, og skriver følgende: «Drabant er allerede blant de beste norske ungdomsbøker i tegneserieform, det er bare å glede seg til bind tre». Vi kan røpe at arbeidet med treer’n så smått er i gang, men hold ikke pusten. Det tar tid å lage tegneserie for to småbarnsforeldre i full jobb.

«I mye større grad enn de fleste andre norske tegneserier framstår Drabant som en film, og den er også en av svært få norske tegneserier som jeg tror ville gjort seg bra som en live-action kinofilm,» skriver Trond Sætre i sin anmeldelse på Serienett.

Og sist, men ikke minst: Sveriges ledende tegneserieekspert, Fredrik Strömberg, har skrevet en anmeldelse av Drabant vol. 1 på engelsk. «The whole book works as a painting of the early 1990s in Norway as experienced by a young man, and does a very good job at that. It’s a bit like reading Marjane Satrapi‘s Embroideries, in that it gives you an insight into a world that you just didn’t know much if anything about before,» skriver Strömberg, som samtidig slår fast at «this book has been given just about every award available in Norway». Sannheten er at vi «bare» vant Sproingprisen.

Sjekk ut hele anmeldelsen her.

Nå håper vi at noen av osloavisene også kommer på banen med anmeldelser, for det er jo ikke hver dag det gis ut en 100-siders tegneserie om og fra Oslo.

I tillegg har vi gjort intervjuer med Plot, NTB, P3 og Akers Avis Groruddalen, og de kan du lese under. I tillegg skrev vi denne saken for Cappelen Damm-bloggen Halve kongeriket. Klikk på sidene for større versjon.

1. Plot-intervju. 

Plot

2. NTB-intervju i Tønsberg Blad. 

Tønsberg

3. Lengre utgave av NTB-intervjuet i Dagsavisen. 

Dagsavisen

4. Akers Avis Groruddalen-intervju. 

AkersAvis

5. Intervju med Verdens rikeste land på NRK P3 hører du her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Drabant vol. 2 i pressen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..