Kategorier
Intervjuer Musikk

20 år siden So What! åpnet

Det er 20 år siden osloklubben So What! åpnet dørene i desember 1994, og lørdag 6. desember feirer gamle eiere, artister og stamgjester seg selv i sitt gamle lokale, som nå er Jæger.

Denne saken skrev jeg på tampen av 2002, da klubben feiret sitt åtteårsjubileum i fem uker. Men allerede året var det kroken på døra.

KOMMER NEPPE I 2014: Queens of the Stone Age.

Headon og Jazid har dratt på osloklubbenes siste nachspiel, men So What! holder koken. 2002 har vårt klubbens beste år, og nå skal åtteårsdagen feires året ut.

Forrige mandag kjempet Claes Olsen, daglig leder på So What!, i trengselen på et veldig utsolgt Rockefeller for å se Queens Of The Stone Age. Ikke like mange så bandet da de spilte i Oslo første gang – på So What! i 1998.

– Er det ikke litt bittert å aldri få høste fruktene?

– Jo, litt. Vi gikk i null på Queens of the Stone Age, og vi taper ofte penger på konserter med band som senere blir for store for oss. Men det er en del av gamet, og ikke noe å bli sur for. Vi kan jo ikke gå rundt å håpe at ingen band blir større enn at de kan selge 300 billetter, ler Olsen.

Rekordår
2. november 1994 flyttet So What! inn i Grensen 9, og ble møtt med beskjed om at nye utesteder hadde en levetid på et halvt år i snitt. Åtte år senere står So What! igjen som storebror i Klubb-Oslo, og skal feire bursdagen året ut – med konserter med gamle helter (Damo Suzuki fra Can, Sonic Boom, Wire), nye navn (Ikara Colt, The Faint, Soledad Brothers) og norske håp (Xploding Plastix, The White Birch, Silver).

– Utrolig mange spør om det går bra med oss, og sier de syntes det var flere folk her før. Men sannheten er at vi har hatt omsetningsøkning hvert et eneste år – og i år blir vårt beste år noensinne.

– So What! har kontrakt for lokalene ut 2005, men hva så?

– Utrolig mange spør om det samme. Vi driver også med plateselskap og andre ting vi synes er vel så morsomt, men det er umulig uten klubbdriften i bunn. Det er også veldig mange som spør om vi ikke er på jakt etter nye lokaler, men det er vanskelig å finne et sted som har klubblokale, kafé og uteservering i ett. Vi vil fortsette!

Konkurranse
Siden starten har So What! fått en rekke rocka konkurrenter: Mono, Nyx, Gloria Flames, Blå, Paragrafen og Ny-Lon for å nevne noen.

– Utrolig mange spør om konkurransen, men vi går bare bedre. Vi har en positiv holdning til konkurransen, og ser på klubbene som en felles scene som drar hverandre opp sammen. Det viktigste i utelivet er å holde seg til det en gjør best, og ikke hodeløst kaste seg på nye trender.

So What! har også utmerket seg ved mengder av konserter midt i uka og lav aktivitet i helgene.

– Da vi startet var det svært få som var villig å arrangere konserter på søndager. Men slik fikk vi inn band som hadde spilt i København fredag og Stockholm lørdag. Men vi er helt avhengig av en fast inntektskilde og den får vi av vanlig klubbdrift på lørdagene. For konsertene taper vi i snitt 50.000 kroner i måneden på, hvis vi ser bort fra bardriften.

Kommende ukes So What-program: Gallon Drunk (i kveld), Wire (søndag), Bright Eyes (tirsdag), Xploding Plastix (onsdag) og Soledad Brothers (torsdag). Resten av programmet finner du på www.sowhat.no

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Bonus: Pressemeldingen og jubileumsprogrammet i sin helhet

So What 8 års jubileum 12.11 – 19.12 Hele 5 uker med fest

Kanskje ikke det rundeste tallet, men vi har ikke for vane å spare på anledningene. Vi vil gjennom 5 uker sette fokus på det vi holder på med året rundt. Vise frem masse norske band, spennende nye utenlandske, samtidig som vi har hentet inn flere av våre store helter. Vi har rett og slett booka favoritt artistene våre. Det er litt morsomt å se tilbake på tidligere jubileums programmer. Queens Of The Stoneage spilte for eksempel på 4 års jubileet, nå på mandag gjennomførte de en makt demonstrasjon på Rockefeller. I fjor spilte Kaizers Orchestra rett før de tok helt av. Ryan Adams spilte på 6 års jubileet. Vi kan garantere at flere av årets artister vil selge ut Rockefeller om et år eller to.

Gjør deg klar til 5 uker med masse bra kvelder på So What. Vi er utrolig stolte av dette programmet.

Vi kan også nevne at vi har pusset opp endel i kjellern, bl.a scenen.

Legendariske artister

Katastrophy Wife – Kat Bjelland’s fra Babes in Toyland nye band

Wire (UK)

Damo Suzuki – vokalisten i Can (D)

Sonic Boom (UK)

  1. Mascis – vokalisten i Dinosaur JR (US)

Eksklusive som vi flyr inn kun for So What.

Chicks On Speed (D/US)

Damo Suzuki – vokalisten i Can

Amon Tobin (Brasil)

Sonic Boom (UK)

Nye spennende

Ikara Colt (UK)

Intentions of an astroid (UK)

The Faint (US)

Radio 4 (US)

Merry November (N)

Soledad Brothers (US)

Schneider TM (D)

Bra Norsk

Xploding Plastix

Hello Goodbye

The White Birch

Merry November

Silver

Cumshots

Salvatore

Fox & Wolf

The Sellick Maneuver

Infidels

Det beste fra Zoom

Don Juan Dracula

Ganglion

Oslo Athletico

++ mer

Se etter vårt 24 sider magasin rundt om.

Her kan du lese litt om banda:

Tirs. 12.11 Katastrophy Wife (US) 80,- *

(Kat Bjelland vokalist Babes in Toyland)

+ Coax (N)

Kat Bjelland og hennes Babes in Toyland var en av de banebrytende bandene som dro igang den alternative rockescenen i 1989 sammen med bl.a.Nirvana. Babes gav ut tre store album på Warner, hvorav debutalbumet ” Spanking Machine” som er en milepæl i den feministiske Riot Grrrl bevegelsen. Spør artister som Courtney Love, Sleater – Kinney, Le Tigre og John Peel – de har alle uttalt seg om sin enorme fascinasjon for Kat Bjelland og hennes uttrykk. Hennes skrikende og skremmende hyl, sammen med følsomhet og tekster som virkelig gir utrykk for noe. Nå er Kat tilbake med sine høye ballespark, og hun markerte seg sterkt på årets Reading Festival hvor hun var nest headliner etter Queens of The Stoneage på den ene scenen.

Ons. 13.11 Schneider TM (D) 90,-*

Schneider TM (Dirk Dresselhaus) har tidligere vært en kultartist fra undergrunnen i samme kjeller som Mouse on Mars, altså en mer bleeps & Bloops greie, og mange ble overrasket når han på sin nyeste album ”Zoomer” faktisk synger. Det har blitt varmere og kanskje litt mer tilgjengelig for flere. Nå har han også fått seg band og skal på turne. Dagbladet gav albumet 5’er og skrev dette ” en av årets kultoverraskelser. «Zommer» er varm – glovarm faktisk – og nydelig elektronika i samme gate som Röyksopp, Herbert og Air. … og denne halvt analoge og halvt digitale sammensmeltningen låter rett og slett himmelsk. Vakre og umiddelbare låter som bør fenge selv innbitte elektronikahatere. Sjekk ut den gåsehudframkallende fantastiske «dj guy?» hvis du vil bli overbevist med en gang. Schneider TM er også en ettertraktet remixer. Han vil dukke opp på Erlend Øyes solodebut denne høsten, og har tidligere remixet artister som bl.a.; Lambchop, Labradford og High Llamas.

Fre. 15.11 Gallon Drunk (UK) 70,-

Gallon Drunk blir ofte sammelignet med de mørkere sidene til artister som Morphine, Nick Cave, PJ Harvey og Tom Waits. Siden tidlig på nittitallet har Gallon Drunk gitt ut en rekke kritikerroste album, inkludert det Mercury-prize nominerte ‘From The Heart Of Town’. Nå er de klare med sitt femte album ”Fire Music”, kanskje det mest fullstendige og gjennomførte til nå. Samtidig jobber de med den legendariske filmregisøren Ken Russell (The Devils, Women In Love etc). Multi-instrumentalisten James Johnston har ledet bandet i ti år, mens han samtidig har jobbet med bl.a. Barry Adamson og Nick Cave, har produsert musikk for teater, Imax film og TV, og har laget to spille filmer; ‘Black Milk’ and for Sky films, ‘The Most Fertile Man In Ireland’.

Søn. 17.11 Wire (UK) 160,-*

+ Appliance (UK)

Wire har ikke spilt i Norge siden 1987 (på Høvikodden), så dette blir en legendarisk kveld. Bandet gjorde et fåtall konserter i London i 2000, blandt annet på All Tomorrows Parties, hvor de gjorde en sinnsyk fet konsert. Nå er de på turne og Spot.no overvar en konsert tidligere i høst i Toronto og skrev følgende :“Fullstendig hypnotisk – med høy energi og utrolig instensitet! Elsker du musikk som skriker av originalitet og vil gå til kilden og oppleve mesterne, se Wire!”. Det som er fantastisk er at de kommer med originalbesetninga – vokalist/gitarist Colin Newman, bassist/vokalist Graham Lewis, gitarist Bruce Gilbert og trommis Robert Gotobed.

Wire kom ut av den store punk eksplosjonen i England i -77, men skilte seg mer og mer ut fra punken, ved å hele tiden være i en prosess der eksperementering var viktig. Wire et uten tvil et av de viktigste New wave bandene gjennom tidene. Har på lik linje med Velvet Underground inspirtert enormt mange band. Album ”Pink Flag”, ”Chairs Missing” og ”154” vil alltid stå som milepæler. Nå har de nylig kommet med mini albumet Read & Burn, og satan så bra det er også.

Den engelske post-rock trioen Appliance ble signet på Mute I 1999, og har flere kule utgivelser bak seg. De har nettopp kommet med albumet “Are you earthed?”, et album som viser et band i utvikling og som er blitt mer utadvent.

Tirs. 19.11 Bright Eyes (US) 90,-*

+ The Good Life (us)

+ Azure Ray (us)

Bright Eyes kom med sitt femte album nå i høst. «Lifted or The Story is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground». Dette var deres endelige gjennombrudd, også i Norge. De kommer fra Nebraska som er det stedet mange spår som det neste Seattle. Med sin skakke lo-fi-pop-estetikk og vindskjeve vokalharmonier har det amerikanske musikktalentet Conor Oberst, kun 22 år gammel, gitt oss en rekke flotte popmelodier over 5 Bright Eyes album (+ at han har støyrock bandet Desaparciedos). Hans låter er tidvis manisk-depressive i sine virkelighetsperspektiv og brutalt ærlige, men samtidig inspirerende, ikke minst på grunn av den litterære kraft som bærer dem frem og de tiltalende betagende melodilinjene som følger med. Sjekk ut de tidligere albumene ”Fevers & Minors”,”A Collection of Songs…», «Fevers and Mirrors» og «Letting off the Happiness». Begge support bandene The Good Life og Azure Ray er fra Saddle –Creek records.

Ons. 20.11 Xploding Plastix 120,-*

Xploding Plastix gjør sitt første Oslo show siden de solgte ut John Dee i mars!

“DJ Food’s mad drums, Aphex Twin’s time signatures and The Herbaliser’s moodiest, cinematic bits. Awesome.” – Tony Naylor (NME)

Xploding Plastix har med sin kompromissløse, men sjangeroverskridende musikk vunnet fans i en rekke land! En heftig blanding av obskure jazz-samples, kule beats, melodisk teft, en «anything goes»-mentalitet og ikke så rent lite humor, har de skapt sin helt særegne stil. Etter et år med nærmere 40 konserter på en rekke større arrangementer i utlandet er gutta tilbake i Tigerstaden for første gang siden mars! Mesteparten av låtene på debutalbumet har havnet på samleplater rundt om på kloden, og musikken blir også flittig brukt på film og TV.

Noen labler som har sluppet låter med bandet er Pork Recordings (UK), Tar Media Productions (CAN), Hospital Records (UK), Irma (IT), Water Music (US), Groove Distribution (US) og Beatservice (N). 13 av 14 låter har dessuten blitt spilt på nasjonal radio i ulike europeiske land!

Debutalbumet har fått glitrende anmeldelser i hele verden, og det er utelukkende 5’ere og 6’ere hele veien. Det er ikke reint få journalister som nominerte den som årets album det året den ble sluppet.

En konsert som garantert blir husket lenge!!!

Tors. 21.11 Soledad Brothers (US) 80,-*

Detroit bandets debutalbum ble produsert av deres nære venn Jack White fra The White Stripes, mens Meg White spiller på kjeler og panner, og til og med MC5 legendariske manager John Sinclaire har bidratt med tekster og noen støylinjer. Noe stort er på gang her. Det er skitten rock, med røtter i blues. Ikke noe nostalgiske greier, men noe for fremtiden, litt punk energi, litt av Stones, basert på en heftig beat, skittne gitarlyder og rå saxofonføring.

De er signet på Estrus Records og deres siste album heter “Steal Your Soul and Dare Your Spirit to Move”. Soledad Brothers er en av grunnene til den økende interessen for blues akkurat nå. Det er det hippeste i USA og London, men altså ikke streit blues det her gitt.

Yesterday’s music rarely felt more alive – NME

Fre. 22.11 Surreal Estate Gratis

Dj Anders Norås

+ dj Rune «Nordlandstrompeten» Lindbæk

Dj Anders Norås presenterer sitt alternative alternativ alternativ Surreal Estate.

Surreal Estates misjon er å vise en annen side av de platepilotene du møter på Oslos klubbscene.

Denne dagen spiller Rune «Nordlandstrompeten» Lindbæk og Dj Anders Norås og de lover en feit kveld på dansegulvet.

Rune er kjent fra bandene Moonflowers, Those Norwegians og Alania blant andre. Anders er kjent som en fin fyr.

Man. 25.11 The Faint (US) 90,-*

+ Radio 4 (US)

Strokes var bandet som fikk den lokale New York rockescenen til å ta helt av etter en dvale. Plutselig ville alle major lablene være med, og de viftet intenst med sjekkheftene sine etter nye band. Radio 4 var et av de bandene hvor millionene av dollar ble tilbudt. Det samme skjedde med The Faint fra Nebraska, som også har blitt et superhot sted å komme fra. Nå kommer begge bandene sammen etter å ha blitt signet på City Slang for Europa.

The Faint slipper albumet ”Danse Macabre” i Europa nå, et album som har blitt hyllet som nyskapende new wave, med røtter i punk.. De elsker synter, Kraftwerk, The Cure og Depeche Mode. Det er utrolig dansbart – Nine Inch Nails møter New Order.

Radio 4 er også dansbart ala Happy Mondays.. De ga ut albumet ”Gotham!” nylig. Radio 4 er mer i gata til The Clash, og mer gitarer enn The Faint. Hjelpen de har fått fra The DFA (Death From Above aka Tim Goldsworthy og James Murphy), kommer tydelig frem på ”Gotham!”, de har klart å lage en perfekt blanding mellom rock og dansemusikk.

Tirs. 26.11 Zoom avslutning Det beste fra alle byene I Gratis

Ons. 27.11 Zoom avslutning Det beste fra alle byene II Gratis

Dj’s fra Musikk misjonen P3

Over to dager vil vi presentere de beste bandene fra Oslo og de andre Zoom byene.

Zoom startet i Oslo på So What, men har i løpet av årene spredd seg til 6 byer.

Bandene disse to kveldene vil være fra Bergen, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø samt Oslo. Her har du altså muligheten til å se de nye spennende bandene fra hele landet gratis. I fjor var det Surferosa, Ugress, Jessica Fletchers, Camaros, Lowdown etc..

Tors. 28.11 Rock out night: 50,-

Conjacks + Cherry Corvette + Ganglion + Zection 8

Conjacks har imponert mange med sitt røffe og utrolig tighte show. Oslo bandet har holdt på i 4 år og kan plasseres et sted mellom Silver og Gluecifer.

Cherry Corvette sier at selve poenget deres ikke er streben etter å være trendy og ”the hottest shit in town”. Old school rock er guden, og det Cherry Corvette tilfører er sitt eget sound.

Ganglion har lang fartstid innen dødsmetall og hardcore, og flere plateutgivelser og turneer i USA og Europa, noe som selvfølgelig påvirket og styrket låtskrivningen til GANGLION. De er ikke bare sykelig besatt av gode melodier, de preges også sterkt av en unormal drift mot at publikum skal innvies i deres kollektive støyrituale.

Zection8 er et hardtslående band fra Oslo sentrum. Musikken kan beskrives som energisk, riffbasert hardrock. Noen mener de kan høre elementer av Black Sabbath, Warrior Soul, Tool

ol.

Fre.29.11 Fox AND Wolf(S/N) Gratis kl 2200

+ Oslo Athletico(N)

+ Snuten(N)

I samarbeid med Natt&Dag og Levi’s presenterer vi en kveld i elektropønkens tegn. Denne kvelden gir deg lyden av Oslo i 2003. FoxANDWolf er det nye prosjektet til Mirejam (tidligere i Martine og Mirejam). Det dreier seg om intens electrofunk med popsensibilitet. Oslo Athletico er en duo bestående av Tore Jazztobakk og Hi-fi Haavik som befinner seg i skjæringspunktet mellom electro, nyveiv og dødsmetall. Snuten er Ivar Winther med venner og bedriver skitten nyveiv-p.funk med godt humør. Hvis du trenger bevis på at norsk elektronika ikke bare dreier seg om innadvendte beats og Björk-aktige syngedamer, får du det til gangs her.

Søn. 1.12 Intentions of an Astroid (UK) Gratis

+ Infidels (N)

Dette er det store favorittbandet til John Peel om dagen. De har gitt ut en EP på det lille selskapet Purr Records, men det er budkrig fra mange av de største selskapene i London.

Fans av …Trail of Dead, At The Drive-In, og Nirvana vil digge dette bandet. Veldig amerikansk attitude til å være fra Derby. De er hyllet i Kerrang og NME for sin voldsomme energi hvor de blander de fine melodiene med rå galskap og støy ala …Trail of Dead. Vi er ganske sikre på at disse vil blåse det meste av scenen, og at her kan du se et band som kommer til å blir stort – helt gratis.

Infidels gjorde sin første konsert noensinne på Zoom i Oktober, og overrasket mange med sin heftige rock. Utrolige fine melodilinjer balanserer i støy, litt emo, litt hardcore. Det er gutta fra Thee Unmist som utgjør stammen i bandet, og dette er det beste de har gjort noen gang.

Tirs. 3.12 Racing Junior night Gratis

Hello Goodbye

+ Merry November

+ TBA

Vårt Eget plateselskap feirer seg selv. Etter to og et halvt år har vi spredd musikken vår over hele verden, og flere av artistene våre har fått bra avtaler med kule labler i utlandet. St. Thomas på City Slang, Ai Phoenix på Glitterhouse, Salvatore på Rocket Racer.

Ons. 4.12 Amon Tobin (Brasil) 100,-*

Ventetiden er over for alle fans av Amon Tobin. Han er klar med nytt album og er tilbake på So What. Det har vært noen legendariske kvelder tidligere med Amon Tobin som har løftet taket i kjellern vår.

Høstens Bænkers…den eneste skiva du garantert ikke kommer til å angre på å ha kjøpt” 9/10 (Per Kristian Frankplads, MUTE) Amon Tobin utvikler stadig soundet sitt til glede for alle oss som tilber breakbeat av det mørkere slaget. ”Out From Out Where” er det nye albumet kalt, og er hans femte så langt. Her får man som vanlig seig og mørk cinematisk breakbeat jazz og nå er lydbildet perfeksjonert og albumet står fram som en maktdemonstrasjon. For Amon er beste gutten i klassen og dette er et av årets beste album for alle breakbeat elskere.

Tors. 5.12 Sonic Boom/Spectrum (UK) 100,-*

(Spacemen 3)

+ The Sellick Maneuver (N)

En stor legende gjester So What

Sonic Boom fra selveste Spacemen 3 er klar for Norge for første gang. Han kommer sammen med Randall Nieman fra det amerikanske bandene Füxa og Luna. Dette er sinnsykt stort for oss. Sonic Boom utgjorde Spacemen 3 sammen med Jason Pirece (nå Spiritualized). Han har fortsatt med prosjekter som Spektrum og E.A.R. Denne kvelden skal han gjøre hovedsaklig Spacemen 3 materiale og noe Spektrum. Vi flyr de inn kun for denne konserten eksklusivt. Forvent mye fete gitarlyder, elektronikk sammensatt til en fantastisk atmosfære. Etter konserten går Sonic i studio for a spille inn et nytt Spectrum album.

Tirs. 10.12 Don Juan Dracula 60,-

m/venner

+ Johnny Poe

Fire mann sterke har Don Juan Dracula det siste året virkelig utviklet sin egen formel til å bli et av Norges morsomste opplevelser live, med sine utagerende sceneshow. Don Juan Dracula er et band som har forstått at det ikke holder å stå og kikke på skoene sine og la musikken snakke for seg selv. Don Juan Dracula spiller fengende elektroniske rockelåter i likhet med The Faint, Melody Club eller Stereo Total. Don Juan Dracula utga ep’en ”Perfect Girl” tidligere i år, en ep som fortsatt når nye fans. Den innehold blant annet hitten ”Mexico” som var playlista på petre i hele elleve uker, og som mottok mye oppmerksomhet etter å ha vært med på by:larm cd’en.

Support er Johnny Poe, som er sideprosjektet til Andreas fra Salvation Circus som spiller pompøs-techno-musical.

Ons.11.12 Ikara Colt (UK) 80,-*

Debut-albumet fra London-kvartetten Ikara Colt, har blitt hyllet av pressen i hjemlandet som det nye store – og med god grunn! Musikken er en krysning av At The Drive-In, Sonic Youth, Wire, The Strokes, Idlewild og The Fall. Med andre ord, intens rock med tonnevis av punk-attitude! Ikara Colt har jobbet seg opp som et utrolig bra live band, med sinnsyk energi. Sammen med band som Hundred Reasons og The Libertines er de Englands store rockehåp for fremtiden. Albumet ”Chat And Business» ble opprinnelig sluppet på Plastic Fantastic tidligere i år, men slippes nå på nytt av Epitaph med en bonus-EP som inneholder 4 nye låter. Ikara Colt er Epitaphs storsatsing i år.

Tors. 12.12 The white Birch 70,-

The White Birch er tilbake, nå med sitt tredje album, Star Is Just A Sun. Albumet blir utgitt i Europa av det anerkjente tyske plateselskapet Glitterhouse. Sjefen for selskapet sier om platen: ”I really have to dig deep in my memory to remember a time that I have been more excited about music.” Star Is Just A Sun ble nylig trukket frem av Der Spiegel Online som en av de viktigste utgivelsene i Tyskland for tiden.

The White Birch gir deg en vakker blanding av direkte, høystemt, enkel, organisk og innstendig musikk. Albumet Star Is Just A Sun er en på samme tid flytende og intens utgivelse, like glødende som dvelende, med stille sanger så vel som fengende. Denne konserten vil være den siste i Norge før bandet reiser sørover til Tyskland på turné i januar

Fre. 13.12 J. Mascis (US) – Utsolgt

Vår store gitar helt er tilbake på So What. Tidligere vokalist og gitarist i Dinosaur JR er en indie rock legende av de store.

Denne gangen kommer han alene, helt sikkert med sine store samling gitar pedaler og effekter. Han har akkurat sluppet sitt nye album «Free so Free». Singelen «Everybody Lets Me Down» er allerede en hit på student radioer, og vi håper som sist gang han var her, at vi får høre gamle perler som «Freak Scene», «Out There», «Get Me» etc…

NB!!! Billetter kjøpt til konserten 30.10 kan brukes på denne, eller refunderes på So Real.

Lør. 14.12 The Grand Birthday party

Tirs. 17.12 Kosmische Club

Damo Suzuki (D) 100,-*

Feat. Salvatore (N)

+ Dj Leon (UK)

Vokalisten til krautrock pioneerene og det legendariske bandet Can , Kenji «Damo» Suzuki spiller på So What 17.12 – Wow, for en sensasjon!!! Damo er født i Japan i 1950. Han ble med i Can i mai 1970 etter å ha blitt oppdaget på gata i München av de andre Can medlemmene Holger Czukay og Jaki Liebezeit;. Damo erstattet tidligere vokalist Malcolm Mooney. Fra og med albumet Soundtracks, var han med i den viktigste og mest innovative perioden til Can. Bl.a. de klassiske albumene ”Tago Mago”, ”Ege Bamayasi” og ”Future Days”. Men etter dette forlot han bandet og ble et Jehovas vitne. Etter et fravær fra musikkscenen i 10 år, dukket han opp igjen på midten av 80-tallet, og etterhvert startet han under navnet Damo Suzuki sammen med tidligere Can medlem Liebezeit og to andre faste medlemmer. På 90-tallet har det vært litt friere hvem som har vært medlemmer. Damo har med seg Uwe Janke fra bandet Fehlfarben til Oslo, samtidig som norske Salvatore vil være backing bandet hans. Damo driver ved siden av bandet ”Damo’s Network label”, hvor han utgir et stort antall live plater.

Salvatore får med dette oppfylt en stor drøm, samtidig som de stadig får en mer og mer imponerende meritt liste; album innspilling med John Mcentire fra Tortoise, remixes av Black Heart Procession og nå jobb med selveste Damo Suzuki !!!!

http://www.damosuzuki.com

Ons. 18.12 Chicks On Speed (US/D) 130,-*

Kunst kollektivet Chicks On Speeds punk/propaganda-elektronika får stadig nye tilhengere, og bandet har tilført scenen for tøff og rask elektronisk musikk etterlengtet melodi, smarthet og budskap. Deres kombinasjon av fashion og musikk har gjort de til super hippe over hele verden. Bandet har mye til felles med sine stadig mer populære medsøstre i Le Tigre. De tre Chicks’enes status som pionerer på scenen understrekes ved at samme Le Tigre for kort tid siden albumdebuterte på Chicks On Speed sin egen platelabel. Bandet har også samarbeidet med en rekke andre elektroniske artister, blant annet DJ Hell, Kreidler, Patrick Pulsinger, Ed DMX, Christopher Just, Chris Korda, David Carreta og Gerhard Potuznik, for å nevne noen

C.O.S.’ debutalbumet «Chicks On Speed Will Save Us All» er en energisk og livsgivende blanding av new-wave, punk og avantgardistisk elektronika.

NME er blant de som drar linjene til Beastie Boys og Atari Teenage Riot, og sier dette om bandet: «Hvis Beastie Boys var her, ville de trodd de hadde kommet til himmelen». Vi garanterer at Chicks On Speed uten tvil vil klare å frelse enhver rockefot som stiller opp.

Tors. 19.12 Cumshots vs Silver – Boner vs Glam 120,-*

The Christmas Massacre 2002 Etter mange heftige diskusjoner måtte det til slutt tas affære. Hvem leverer det mest utagerende og heftigste liveshowet i dette landet: Silver eller Cumshots? Man skulle kanskje tro at Cumshots, som nylig vant ”VM i Rock” i Spania var favoritter, men Silver med sin utrolige energi og attitude har slått seg oppover mot toppen mye p.g.a. nettopp sine konserter. Hvem vil bli kveldens vinner hos publikum? De lærde strides… Det har vært mye skader på denne turneen over hele landet, så hvordan ville denne julefesten ende…..

The Cumshots, med Kristopher Schau i spissen, slapp sitt debutalbum ”Last Sons of Evil” i september 2001. Silver kommer rett hjem fra sin femte Tysklands-turne og er i toppform. De ga ut sin første offisielle utgivelse ” Riot 1-2-3” 12. november produsert av Knut Schreiner. Denne ble utsolgt på kort tid.

—————————————————————————————————————–

* = Forsalg på So Real record store , Grensen 9, tlf: 2242 14 40

 

Ett svar på “20 år siden So What! åpnet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..