Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 5: Tricked

Er Alex Robinson et oversett supertalent eller «two hit wonder»? Du bør i alle fall sjekke ut Box Office Poison og Tricked.

Alex Robinson
Tricked
Top Shelf Productions 2005

Newyorkeren Alex Robinson ble en av alternativbransjens mest lysende stjerner med sin brakdebut i 2001, den over 600 sider lange serieromanen Box Office Poison. Den vant både Eisner-pris og debutantpris på tegneseriefestivalen i Angoulême, og nå er han tilbake med en ny murstein.

Selv om den ”bare” er 350 sider er det ingen tvil om at Robinson befester sin stilling som en mester i å bygge opp troverdige hverdagsdramaer. Tricked er historien om noen dager i seks menneskers liv, deriblant en utbrent rockestjerne, jenta han forelsker seg i og hans etter hvert svært så nevrotiske og schizofrene fan.

Som i Robert Altmans beste filmer fletter de forskjellige historiene og skjebnene seg elegant inn i hverandre, og det er bare å lene seg tilbake i godstolen for å nyte. Dette er en elegant, morsom og troverdig miks av moderne såpeopera og sosialrealistisk tegneseriedrama. Robinson har klart å skape sin helt egen verden, og han har i tillegg den samme evnen til å la dialogen drive historien framover som vi også finner hos Brian Michael Bendis og Quentin Tarantino.

Opprinnelig publisert i Rocky.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..