Kategorier
Tegneserier

Drabant vol. 2 nominert til Sproing-prisen

Tro det eller ei, men Drabant vol. 2 er nominert til Sproing-prisen.

Igjen!

Stem på din favoritt her.

Verken jeg eller Mikael hadde drømt at dette skulle skje igjen, ikke minst fordi 2014 var et knallsterkt norsk tegneserieår. Juryen, som har plukket ut de nominerte, skriver følgende: «Drabant bok 2 spinner vidare på Øyvind Holens historie om ein vennegjeng i Groruddalen på 1990-talet, med forfriskande nye vinklingar og nydeleg og truverdig iscenesatt av Mikael Noguchi.» Les mer hos Serienett.

Nå som juryen har sitt er det opp til leserne å stemme på sine favoritter, og konkurransen om statuetten i både norsk og oversatt kategori kommer nok til å bli hard.

Vi konkurrerer mot fire andre norske utgivelser:

Kanskje min personlige favoritt, David Zane Mairowitz og Geir Moens ypperlige versjon av selveste nasjonalskatten, Henrik Ibsens Peer Gynt.

Deretter har vi publikumsvinneren, den eventyrlige norske albumsuksessen Krüger & Krogh. Kommer krangelen om hvem som skal få beholde den ene Sproing-statuetten til å rive samarbeidet til Bjarte Agdestein, Endre Skandfer i fillebiter hvis de vinner?

Så følger Ida Neverdahls stripeserie Gele, en av de flinkeste og mest fantasifulle av Norges mange fremadstormende serieskapere, og som burde ha vært Sproing-nominert i fjor for Moskva, som hun laget med Øystein Runde.

Til sist har vi den ofte undervurderte og oversette tegneserieversjonen av Flåklypa, som i flere år har levert ett av de aller mest solide juleheftene. 2014-heftet var laget av Haakon W. Isachsen og danske Henrik Rehr, som overtok stafettpinnen etter at både Svein Samuelsen og Olav Asland døde.

De nominerte i oversatt kategori er som følger:

De beste fiender av Jean-Pierre Filiu og David B.

Jaybird  av Lauri og Jaakko Ahonen.

Min fars dagbok av Jiro Taniguchi.

The Walking Dead bok 2 av Robert Kirkman og Charlie Adlard.

Zelda av Lina Neidestam.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..