Den norske depperock/slowcore/postrock-uka på bloggen avsluttes med lofi-orkestret EPA, som ga ut et av 1990-tallets mest skranglete album.
Sjekk ut 2006-albumet Blomster/Flowers på Spotify eller Wimp. Wimp har også denne, også i Spotify
EPA
EPA
Microscope/HS 1998
Advarsel! Dette er en merkelig plate, som du enten vil avsky eller plassere på æresplass i platesamlingen. Etter svært mange gjennomlyttinger heller jeg mot det siste, men er fortsatt noe forvirret.
EPA er i hovedsak Rune Østhagen, som med utgangspunkt i såkalt lofi har laget en plate som spriker i alle retninger. Triste melodier med dårlig lyd? En selvfølgelighet. Surt gitarspill? Jepp. Tvilsom engelskuttale? Joda. Sekvenser med dyrelyder? Ja. Beats? Såklart. Scratching? Faktisk.
EPA starter i typisk lofi-stil, men i det du med gru ser for deg en stiv time med gitarklimpring og deprimerende tekster, setter Østhagen i gang trommemaskinen på «Forest», et blinkskudd som viser at EPA har noe å fare med.
Platen byr på en sjangerblanding som ikke blir påtatt eller slitsom, men flyter sammen til et fascinerende hele. Hør bare på den triste balladen «Always», som brytes opp frenetiske rytmer og rare lyder, mens lofi og scratching forenes på uventet vellykket vis i «Husong» og «Bird». Og med «Mars» går EPA over i et landskap av hiphop, electro og skummel techno.
Som sagt, en merkelig opplevelse, men samtidig en påminnelse om at fremtiden tilhører snodige, eksperimenterende skruer med sjangerforakt, store platesamlinger og digre instrument- og utstyrsparker.
Opprinnelig publisert i Osloposten.
2 svar på “EPA: Merkelig musikk”
[…] ser ut til å bli et meget godt år for melankolsk norsk popmusikk. Etter gode plater fra Betsey, EPA, Reverend Lovejoy og Madrugada kommer Ai Phoenix med en svært lovende […]
[…] Choir og Bönkers har stukket av med det meste av medieoppmerksomheten, spirer band som Betsey, EPA, Reverend Lovejoy, Ai Phoenix og nå altså Monopot frem med trist […]